Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelec z Mnichova zabíjel zbraní z Česka či Slovenska. Útok chystal rok

Autor: ula - 
24. července 2016
15:12

Vyšetřovatelé zjistili, že Ali Sonboly, osmáctiletý vrah z Mnichova, svůj útok plánoval už od loňského léta. Své oběti si nevybíral cíleně. Zbraň si koupil nelegálně na internetu, zemí jejího původu bylo podle vyšetřovatelů Slovensko či Česká republika. Glock byl předělán z repliky na funkční. Zbraně ze Slovenska použili i útočníčí, kteří vyvraždili redakci časopisu Charlie Hebdo.

Mezi devíti oběťmi byli i tři Turci a kosovští Albánci, pachatel si však záměrně cizince nevybíral. Na tiskové konferenci to v neděli řekl mnichovský prokurátor Thomas Steinkraus-Koch. Vyšetřovatelé zatím nevědí, proč si vybral dané místo a čas, ale na čin se připravoval už od loňského léta. Prokurátor zopakoval, že útok nebyl politicky motivovaný.

Video  Mnichov: Útočník (18) zahájil střelbu u McDonaldu, zabil několik dětí  - Facebook
Video se připravuje ...

Podle důkazů nalezených u pachatele doma navštívil místo v německém městě Winnenden, kde v roce 2009 při střelbě ve škole přišlo o život 15 lidí, a pořídil si tam fotografie.

Vraždil zbraní ze Slovenska či Česka

Z nelegálně držené zbraně typu Glock vyšlo přes 60 výstřelů. Pistoli koupil po internetu na černém trhu, její stopy vedou podle vyšetřovatelů do České republiky či na Slovensko.

Původně šlo o pouhou repliku zbraně, která však byla později předělána na funční. Vyšetřovatelé nyní zjišťují, jak se zbraň dostala do Německa, které má velmi striktní zákony pro držení zbraní.

Policie zabavila počítač, o který se vrah dělil s rodiči a mladším bratrem. Trávil na něm údajně celé hodiny hraním počítačových her. Útočník se léčil v psychiatrické léčebně. U něj doma se našly zdravotní záznamy, které ukazují, že trpěl úzkostmi a depresemi a že byl v ústavní a v ambulantní léčbě. Našly se také léky.

Rodiče útočníka jsou stále v šoku a zatím nemohli být vyslechnuti.

Vše o útoku v Mnichovu 

zigzag ( 25. července 2016 09:37 )

Dalsi koho propustili do ambulantni pece Cece, co jeste ti naseptavaj hlasy?

Putin_vola_domu ( 24. července 2016 23:12 )

Jde to. Repliku uděláš z originál pistole úpravou, která znemožní střílení. Pak je vyřazená z registru.Ovšem, když je někdo šikovnej, tak jí umí předělat zpátky na fungující střelnou zbraň.

Putin_vola_domu ( 24. července 2016 23:09 )

Ty blbá krdas, noram nesahá po kotníky mně a ty taky ne a nikdo z tý vaší přiblblý partičky . Protože takový krávy se jen tak nevidí . Vaše praktiky už znám, není těžký je prokouknout. Ty blbá kravko, na každýho chlapa se tady třesete a když si z vás dělá pr.del, tak jste z toho na větvi.

putinovaprdel ( 24. července 2016 22:58 )

Jojo, ty sušická špíno, ty o tom asi něco budeš vědět

putinovaprdel ( 24. července 2016 22:56 )

Tak to příště udělej, ty chytrolínko cigcag , protože to co předvádíš, je něco tak nechutnýho, že je mi z tebe na blití

Zobrazit celou diskusi