Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Apokalypsa ve městě andělů: Los Angeles zasáhly obrovské požáry!

Autor: ČTK, rc - 
24. července 2016
20:10

Apokalypsa propukla v americkém Los Angeles! Obrovský požár se vymkl kontrole v sobotu a zhruba 1500 domácností muselo být evakuováno. Ve vyklizené oblasti policie nalezla mrtvolu a detektivové zjišťují, zda zabíjel požár, nebo smrt měla jiné příčiny. Místní šerif uvedl, že tělo se našlo na silnici u obce Santa Clarita. Tamní oblast je uzavřená kvůli nebezpečí pádu stromů, kterým uhořely kořeny.

Požár vypukl v pátek odpoledne místního času (pozdě večer SELČ) a rychle se rozšířil. Server DailyMail uvedl, že obrovské plameny se vymkly kontrole během sobotního dne. Z prosluněného města andělů se rázem stalo hořící peklo, které je zahalené nepropustným kouřem.

Požár postupně zachvátil na 4450 hektarů půdy. Za necelý den ztrojnásobil svou velikost a zatím se ho podařilo zvládnout jen deset procent. S živlem nyní bojuje na 900 hasičů. Při hašení pomáhají i desítky helikoptér a letadla, plameny se ale zatím nezmenšují.

 

Problém tkví v tom, že hasiči musejí čelit živlu na více frontách. „Není to oheň, který by se šířil jedním směrem, ale mění směr podle větru, který zrovna vane. Dělá si, co chce,“ uvedl mluvčí hasičů Nathan Judy.

 

Evakuováno bylo 1500 domácností, pokud se však situace ještě zhorší, další evakuace bude nezbytná. Úřady také musely evakuovat z útulku více než 400 zvířat, včetně bengálského tygra, uvedla agentura AP. Útulek pro zachráněná exotická zvířata na svých stránkách na Facebooku žádal o pomoc při přepravě zvířat a hledal klimatizované sklady. Útulek funguje mnoho let a za tu dobu se postaral o tisíce zvířat - od lvů a tygrů přes primáty po exotické ptáky.

 

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi