Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Brutální útok kyselinou sírovou: Mladý manažer skončil doživotně zohyzděný

Autor: erd - 
25. července 2016
21:31

Osmadvacetiletý Samir Hussain z anglického hrabství Surrey právě opouštěl kino, když na něj zaútočili dva neznámí muži, kteří na něj vychrstli kyselinu sírovou. Sympatický mladík utrpěl rozsáhlé popáleniny, a jak sám uvádí, první, co cítil, byl mrazivý chlad.

Hussain, který se živí jako obchodní manažer, musel zažívat neuvěřitelná muka! Kyselina se mu totiž do slova a do písmene vpálila do těla a vyžrala mu z něj kusy masa. Je neuvěřitelným štěstím, že nezasáhla oči a mladík nezůstal nadosmrti slepý.

Samir musí nyní 24 hod. denně nosit speciální obličejovou masku. Od útoku, který se stal loni v srpnu, uběhl již rok, ale k úplnému zotavení vede ještě dlouhá cesta. Samir si například musí denně dvě hodiny masírovat obličej po dobu několika měsíců a vyhýbat se slunci. I tak mu ale do konce života zůstanou ošklivé jizvy.

Psychicky se však mladík již pomalu zotavuje a dodává: „Nikdo kvůli mým zraněním v obličeji teď nemá šanci poznat, jestli si jen dělám srandu, nebo jsem vážný. Je třeba se s tím naučit žít. Není na výběr.“

S oběma útočníky nyní probíhá soud. Jeden z nich se k činu doznal. Kyselina sírová je na britském trhu volně dostupná… V současné době se jedná o omezení prodeje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi