Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mobil teroristy z Nice vyjevil další tajemství: Plánoval zabíjet fotbalové fanoušky?

Autor: lm - 
21. července 2016
22:19

Plánoval terorista z Nice útok na evropský šampionát ve fotbale? Vyšetřovatelé u něj v mobilu našli snímky z fanzóny, kde během mistrovství byly tisíce fanoušků. A z fotek vyplývá, že si tam dělal bezpečnostní průzkum!

Od útoku v Nice, při kterém Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel (†31) za volantem 19tunového kamionu vjel na promenádu a zabil 84 lidí, uplynul už týden. Policisté teroristu zastřelili a a nyní zkoumají jeho telefon. Přitom přišli na šokující věc.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel (†31) možná plánoval zaútočit počátkem června na fanoušky během mistrovství Evropy ve fotbale (EURO 2016). V telefonu měl snímky z fanzóny v Nice, kam přišly své týmy podpořit tisíce lidí. Snímky by sice mohly znamenat jen, že byl fanoušek, ale podle zdrojů britského deníku Mirror jsou fotky spíš „průzkumného rázu“. Podle vyšetřovatelů nejspíš svůj plán nezrealizoval kvůli přítomnosti bezpečnostních složek, pro něž byl šampionát prioritou.

Vyšetřovatelé telefon objevili v kabině náklaďáku, kterým zabil 84 lidí a přes 200 zranil. Detektivové v přístroji našli stovky fotek, včetně selfíček u kamionu smrti. V telefonu byly i textovky, které nasvědčují tomu, že se Bouhlel na masovou vraždu dokonce těšil.

K útoku se v sobotu přihlásila teroristická organizace Islámský stát, která Mohameda označila za svého vojáka. Policie ale zatím nenašla přímé spojení mezi teroristickou skupinou a útočníkem.

VŠE O ÚTOKU V NICE ČTĚTE ZDE

Fotogalerie Krvavý útok v Nice: Náklaďák zabil v davu desítky lidí 52 fotografií
 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi