Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další trest za silvestrovské sexuální útoky: Bangladéšan si odsedí skoro dva roky

Autor: ČTK, sou - 
20. července 2016
20:53

K jednomu roku a deseti měsícům vězení odsoudil německý soud třicetiletého Bangladéšana kvůli sexuálním útokům, k nimž došlo o silvestrovské noci v Düsseldorfu. Dnes o tom informovala agentura DPA. Je to teprve druhý muž odsouzený kvůli sexuálnímu trestnému činu během silvestrovských útoků, které se staly v několika německých městech. Policie přitom dostala několik set trestních oznámení.

Bangladéšan byl podle rozsudku jedním z větší skupiny mužů, která společně přepadala ženy během oslav příchodu nového roku v centru Düsseldorfu. Přinejmenším ve třech případech se dopustil sexuálního napadení, když spolu s ostatními muži vyděloval ženy z davu a osahával je na intimních místech. Kromě toho jednu z obětí oloupil. 

Muž v Německu žije od roku 2010, kdy v zemi požádal o azyl. Teď musí počítat s tím, že bude vypovězen, uvedla DPA. 

K silvestrovským útokům došlo v několika německých městech. V největší míře postihly Kolín nad Rýnem, kde policie přijala na 1200 trestních oznámení, z toho zhruba 500 kvůli trestným činům sexuální povahy. Bangladéšan je ale teprve druhý odsouzený muž v celém Německu, kterého soud potrestal za sexuální trestný čin. Ve zhruba dvou desítkách případů padly tresty za krádež nebo přechovávání kradených věcí. 

Silvestrovské útoky vyvolaly v německé společnosti debatu, která vedla mimo jiné ke zpřísnění zákona postihujícího sexuální trestné činy. Rovněž se po nich zhoršil do té doby velmi vstřícný postoj veřejnosti k uprchlíkům, protože naprostá většina podezřelých jsou imigranti ze severní Afriky.

Prvním odsouzeným byl 21letý Iráčan:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

strafek ( 21. července 2016 19:15 )

 Místo slova skoro, bych raději použil jenom. Přijde do civilizace a místo vděku a pokory, za to že může být mezi lidmi, obtěžuje své okolí. Myslím si, že je třeba je poslat spátky domů, tam je asi takové chování normální, budou tam určitě spokojení. Šťastnou cestu

henryj ( 21. července 2016 04:11 )

Je to prostě k smíchu.U nás je to jinak s tresty pro takové zhovadilce. Ani za krádež několika miliard u nás se nesedí,sedí se jinde a za lepší peníz.Kuwa ;;;to je hnus

Zobrazit celou diskusi