Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Falešný poplach v Bruselu: Z atentátníka se vyklubal student jaderného záření

Autor: všm - 
20. července 2016
18:21

Bruselská policie obklíčila ve středu podezřelého muže. Potenciální útočník byl oblečen v zimním kabátu, zpod kterého vyčuhovaly dráty. Podle BBC se ale ukázalo, že se jednalo o studenta jaderných zbraní místní univerzity. V Belgii panují zvýšená bezpečnostní opatření kvůli zítřejšímu státnímu svátku.

Zásah se odehrál poblíž centra Bruselu v oblasti Place de la Monnaie. Na místě byla podle informací BBC specializovaná jednotka na výbušniny. K identifikaci předmětu, který měl muž schovávat pod kabátem, měl být použit i robot. Z nebezpečného muže s výbušninou se ale nakonec vyklubal student jaderných zbraní na univerzitě v Bruselu.

„Obdrželi jsme telefonát, že se nějaký občan chová podivně. Měl to být někdo v zimním kabátu – v těchto teplotách je to velmi podezřelé. Z toho kabátu vycházely nějaké dráty,“ řekl belgické televizi člen policejního sboru Christian De Coninck. V Bruselu bylo ve středu kolem 30 stupňů Celsia.

„Nechtěli jsme nic riskovat. Osobu jsme zastavili a držíme ji v odstupu od ostatních lidí,“ dodal. V době zásahu policie evakuovala okolí a nejezdila tam ani městská hromadná doprava. Na některých fotografiích je vidět, že student i klečel na kolenou obklíčen policisty.

Incident se odehrál den před belgickým Národním dnem, kvůli kterému panují v hlavním městě zvýšená bezpečnostní opatření. V ulicích by se mělo zítra slavit.

ČTĚTE VŠE O ÚTOKU V BRUSELU

Brusel se přitom teprve vzpamatovává z nedávného útoku na letiště a metro:

majojo ( 20. července 2016 19:01 )

Teď už dvěma, v Británii taky jedna startuje.

prycsvladou ( 20. července 2016 18:05 )

 obyčejný bezdomovec co nesl pár měděných drátků do kovoštýlu aby měl na čučo

tosto ( 20. července 2016 18:05 )

Jakého robota ? Merklovou k tomu poslat - hrdinku.

pekaaaros ( 20. července 2016 17:40 )

tupá Angela loni na podzim: "Evropa se nezalekne, neboť o to přesně jde teroristům." Evropa dnes: "Fotbalisté zakazují příbuzným cestu na EURO. Policisté vyhodili do povětří podezřele zastavený automobil. Mohla tam být bomba. Policie obklíčila muže, který působí podezřele." No já teda nevím, ale myslím, že už i tupá Angela musí vidět, že strach zachvátil Evropu kvůli Muslimům, který ona sem tak hrdě chce pouštět bez jakéhokoliv zajištění bezpečí pro své obyvatele. gratulace Angelo! Říká se, že nemyslet je nebezpečný. Ale myslet a nedomyslet, je snad ještě nebezpečnější, než nemyslet vůbec.

ejvm1712 ( 20. července 2016 17:36 )

Evrope seš v p r d e l i!

Zobrazit celou diskusi