Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Turecká první dáma je pokrytecká snobka! Mluví o skromnosti, ale libuje si v přepychu

Autor: mav - 
19. července 2016
19:24

Po nezdařeném převratu v Turecku se začíná objevovat stále více informací o tom, kdo vlastně v této zemi vládne. Mnohý Turkům není trnem v oku jen jejich prezident Recep Tayyip Erdoğan (62), který se stále více přibližuje roli diktátora, ale i jeho žena Emine (60). Ta totiž žije tak, že káže vodu a pije víno.

Novinářům, kteří jejímu manželovi zobou z ruky, první dáma vyprávěla, jak dohlíží v palácové kuchyni na šetrnost. Například z jablečných slupek se prý vyrábí ocet, aby nepřišly nazmar, z olivových pecek kuchaři ještě připravují omáčku. Ale ne každý jejím historkám uvěřil.

Jen málokdo si totiž může nevšimnout její zálibě v luxusu. A tak asi nikoho z obyvatel Turecka nepřekvapí, že třeba kilo jejího oblíbeného bílého čaje stojí až padesát tisíc korun!

I ve chvílích, kdy doprovází prezidenta na zahraniční cesty, se první dáma Turecka ráda baví. Nejraději má luxusní módu a radost si dělá i vzácnými sběratelskými kousky.

V Bruselu se kvůli ní musel zavřít celý obchodní dům, který vybrala téměř do posledního regálu, z Varšavy si zase dovezla starožitnosti v celkové hodnotě milion dvě stě tisíc korun.

Svoje luxusní kousky může Emine vystavit v megalomanském prezidentském komplexu (říká se mu Bílý palác), který nechal vystavět „sultán“ Erdoğan za státní peníze. Jeho luxus má prý Turecku dělat dobré jméno ve světě, zdá se ale, že jeho hlavní účel je potěšit prezidentovu manželku.

Kdo je turecká první dáma?

Emine Erdoğanová, roz. Gülbaranová, se narodila v únoru 1956 v Instanbulu, ale má arabské kořeny. Nedostudovala uměleckou školu. S budoucím prezidentem se poznali, když působila ve Svazu idealistických žen. Manželé jsou od roku 1978 a mají čtyři děti. Stejně jako její manžel vyznává islám, na hlavě nosí šátek.

hejhej ( 20. července 2016 13:52 )

hops.1: Šátky prababičky sice nosily, ale ne omotané kolem hlavy a krku jako onuce. Ale je 21 století a civilizace jde dál , na rozdíl od muslimů.

fotrpjotr ( 20. července 2016 05:00 )

Však ona žije skromně,utrácí jen nepatrnou část z toho,co mají.

prycsnima ( 20. července 2016 00:25 )

 PRYČ S NIMA.!!!

hops.1 ( 19. července 2016 23:44 )

To děláte dobře. Monterodeo je trefné

monterodeo ( 19. července 2016 23:09 )

U nás v kraji nosíme baret.

Zobrazit celou diskusi