Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Otřesené Češky o masakru v Nice: Od smrti nás dělily minuty!

Autor: rc, idh, štš - 
15. července 2016
21:07

Šťastné chvíle, které se změnily v totální peklo! Češka Petra Slováková se svou kamarádkou odletěla do slunné Nice, aby tam prožila šťastné chvíle. Poslední den se však změnil v noční můru. Místo toho, aby dívky z okna pokoje hleděly na pohádkovou promenádu, dívaly se na mrtvá těla přikrytá igelity, zpod nichž koukaly bezvládné ruce, nohy…

„Bylo to hrozné. Bydlely jsme v hotelu kousek od toho místa,“ popsala Petra Slováková, která se svou kamarádkou přiletěla v pátek odpoledne zpět do Čech. Obě byly otřesené, nevyspalé a plakaly, avšak šťastné, že se ve zdraví vrátily domů. Mladé Češky se totiž celý den zdržovaly na promenádě des Anglais, kde k strašlivému masakru došlo, a to až do večerních hodin.  

Od smrti je doslova dělily pouhé minuty. Na pokoj se vrátily jen chvíli před strašnou tragédií. „Viděly jsme to z hotelu. Nemůžeme o tom ani mluvit. To se nedá vůbec popsat, nejspíš na ten pohled nebudeme schopné nikdy zapomenout,“ rozechvěle řekla tichým hlasem Petřina kamarádka a odvrátila uslzenou tvář. „Jak je něčeho takového vůbec někdo schopný,“ dodala po chvilce.

Video  Svědkyně tragických událostí v Nice  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Byly tak svědky strašlivého masakru, který rozpoutal Francouz s tuniskými kořeny Lahouaiej Bouhlel (†31). Během chvíle se z pohádkové promenády stala ulice hrůzy. Lidé se tam přišli podívat na velkolepý ohňostroj k oslavám pádu Bastily. Místo ozvěn úžasu a nadšení se však ozýval křik a pláč. Šílený útočník vjel obrovským náklaďákem do davu a zabil 84 lidí, včetně deseti dětí.

Video  Křik, útěk… Takhle vypadaly ulice Nice vteřiny po útoku.  - Facebook
Video se připravuje ...

O masakru v Nice čtěte více: ZDE!

Flamender ( 16. července 2016 14:53 )

Ty slepice jak tady pisete, si novinari odchytli u vydeje zavazadel,protoze cekali,kdo prilezi z Nice.A jsem rad,ze jsou doma a v poradku,protoze to jsou me sestry a jen nahoda chtela,ze hned z ohnostroje odesli na hotel..Jak to novinari nafouknou je vec druha..

jerry ( 16. července 2016 07:04 )

Jsem také otřesen, protože jsem také o pověstný vlásek unikl jisté smrti. V Nice jsem byl a jen šťastnou náhodou ne v době, kdy k tomu masakru došlo.

tarka ( 16. července 2016 03:50 )

no, hlavně že si ty slepice pozvaly k příletu do Prahy Blesk, jejichž ubožáčtí rádoby novináři se vyloženě třesou na rozebírání takovýchto tragédií.

Zobrazit celou diskusi