Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívku (8) unesl otec z JAR před školou, schovávají se v Evropě

S unesenou Mijou se její otec schovává v Evropě.
S unesenou Mijou se její otec schovává v Evropě.  (Autor: TV Joj)
Autor: shp - 
14. července 2016
21:09

Koncem června vyhlásila banskobystrická police pátrání po osmileté Miji Anastasii Klimentové. Děvče unesl před školou její otec z Jihoafrické republiky, kde se dívenka narodila. Jak ale naznačují indicie, dívenka, kterou svěřil soud dočasně do péče prarodičů, je zatím stále v Evropě.

Miju v Banské Bystrici neviděli již několik týdnů. Dům, kde žila s maminkou, byl přitom jejím domovem, kde strávila celé čtyři roky. „V Banské Bystrici žije už čtvrtý rok spolu s prarodiči, tetou a strýcem,“ řekla TV Joj sama Mijina teta.

Maminka se s děvčetem vrátila do své domoviny po nevydařeném manželství v JAR. Jenže tam svěřil soud Miju do péče otce. „Otci Miji bylo toto dítě svěřené rozhodnutím soudu v Jihoafrické republice. Otec je tedy tím, kdo je oprávněný se o něj starat a vychovávat ho,“ řekl otcův právník Michal Ševčík.

Máma Miji před několika měsíci zemřela. Krajský soud v Banské Bystrici vydal předběžné opatření o svěření do péče prarodičům. Toto rozhodnutí ale otce nezbavilo rodičovských práv. „Svěřená je do péče prarodičů,“ tvrdí jednoznačně teta.

Otec s dcerou zmizel za hranice Slovenska. Podle TV Joj se však zdržují v Schengenském prostoru. V návratu do Jihoafrické republiky jim totiž brání vyhlášené pátrání. „Pátrání po nezvěstném děvčátku stále pokračuje,“ uzavřela banskobystrická policejní mluvčí.

Video  Reportáž TV Joj o unesené Mije  - TV Joj
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi