Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechutný Pokémon Go: V památníku holokaustu byl pokémon z jedovatého plynu

Autor: ČTK, sou - 
13. července 2016
07:10

Americký památník holokaustu vyzval příznivce hry pro chytré telefony Pokémon Go, aby přestali nový druh zábavy provozovat v jejích budovách. Lovit virtuální postavičky na místě, které připomíná miliony obětí vyvražďování za druhé světové války, označila instituce za „krajně nevhodné“.

Hra Pokémon Go, která si v posledních dnech získává stále větší oblíbenost, spočívá v hledání virtuálních postaviček pokémonů na reálných místech pomocí mobilní aplikace. Některé z kreslených stvoření bylo přitom možné nalézt právě i v budově washingtonského památníku, což přimělo jeho vedení k vydání neobvyklé výzvy.

„Pokoušíme se zajistit, aby budova muzea byla ze hry odstraněna,“ uvedl mluvčí Andy Hollinger. Zatímco používání mobilních telefonů je v památníku povoleno, jejich užití ke hraní Pokémon Go je podle něj „daleko za hranicemi naší mise sloužící vzdělávání a připomínání (obětí holokaustu)“.

 

Nedávno navíc měl údajně jeden z hráčů Pokémon Go v památníku chytit Koffinga, tedy malého létajícího pokémona, který je plný toxického plynu. Pod jeho tváří je navíc krémově zbarvená lebka se zkříženými kostmi. V případě místa, kde si lidé připomínají oběti druhé světové války, z nichž mnoho zemřelo v plynové komoře, jde vskutku o nechutnou spojitost.

Podobnou výzvu jako památník holokaustu zveřejnil už i Arlingtonský národní hřbitov.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi