Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Češka popsala smrt řidiče, který do Itálie přivezl turisty. O pár hodin později byl mrtvý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto: EPA)
Autor: lm - 
11. července 2016
15:48

V italském letovisku Lignano Sabbiadoro přišel o život slovenský řidič autobusu z Piešťan. Osmapadesátiletému muži se udělalo nevolno při koupání v moři. Informoval o tom slovenský deník Nový Čas. Blesk.cz se ozvala česká turistka, která byla svědkyní celé záchranné akce.

K neštěstí v italském městě Lignano Sabbiadoro došlo v sobotu po poledni. Osmapadesátiletý šofér předtím přivezl do letoviska slovenské turisty a rozhodl se, že se půjde osvěžit do moře. Pod hladinou ale našel smrt.

Slovenskému deníku Nový Čas incident popsal jeden ze svědků. „Přivezl slovenské turisty a šel na chvíli k moři i s dalším Slovákem. Ve vodě se mu však udělalo nevolno a zmizel pod hladinou. Okamžitě mu přiběhli na pomoc plavčíci, ale i přes jejich snahu, jakož i snahu záchranářů, se ho už nepodařilo zachránit,“ uvedl slovenský dovolenkář.

Na pláži v danou chvíli byla i česká turistka Anna, která byla svědkyní celé záchranné akce. "Byl v rukou zdravotního týmu. Práce plavčíků a zachránky byla perfektní, ač marná. Trvalo to bezmála 45 minut, ale předtím mu ještě poskytovali první pomoc plavčíci," popsala pro Blesk.cz zdravotní sestra Anna.

Slovenský řidič pracoval pro cestovní kancelář Piešťany Tour. Zástupce společnosti se k neštěstí odmítl vyjádřit. Informaci ale potvrdilo slovenské ministerstvo zahraničí. „Jsme v kontaktu s místními úřady, které vyšetřují okolnosti úmrtí,“ sdělil deníku mluvčí Peter Stano.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi