Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hladovějící lvi čekali na smrt: Lovecká společnost je chovala pro bohaté zájemce

Autor: ČTK - 
11. července 2016
08:12

Inspektoři Národní společnosti pro předcházení krutosti na zvířatech v Jihoafrické republice zachránili 250 vyhladovělých lvů ze soukromé lovecké farmy, kde byli chováni kvůli bohatým zájemcům jako trofejní zvířata pro odstřel. Informoval o tom list The Times.

Na osud lvů na farmě v městečku Alldays v provincii Limpopo upozornil muž, který žije nedaleko. Pořídil fotografie vychrtlých zvířat na farmě a poslal je ochráncům zvířat.

Krmit lvy je nákladná záležitost; ve volné přírodě loví každé dva až tři dny a průměrně sežerou pět až sedm kilo masa denně. Lovecké společnosti za zastřelení lva v JAR účtují v přepočtu více než 600.000 korun.

Farmy v okolí městečka Alldays se už v minulosti staly terčem kritiky za způsob „lovu“, při kterém zájemci o trofej střílejí na lvy z terénních aut.

hafblaf ( 11. července 2016 18:40 )

To, že jsou lidé vygumovaní a střílejí se, jim nedává právo týrat zvířata.

naidka ( 11. července 2016 15:06 )

Jak je vidět, některé cynické povahy střílení zvířat uspokojuje. Někteří by dokonce brali akční slevy.

ivoadler ( 11. července 2016 13:23 )

Jak je vidět, některé útlocitné povahy střílení zvířat pohoršuje. Nic pohoršujícího na tom není. Lidi se přece také střílí. A těch, kteří se pohoršují, je mnohem míň než v případě zvířat. Někdo si tu evidentně plete loveckou farmu se zoo. Na lovecké farmě žijí zvířata jako ve volné přírodě. Je ovšem možné, že pro šelmy je tam málo potravy. V tom případě by měly být přikrmovány. Jediné, co je na tom neetické je, že přikrmována nejsou. Ale zřejmě měla být už dávno odstřelena. Když ale lovci nejsou. Snad by pomohlo snížení cen.

spania ( 11. července 2016 12:30 )

Je to nechutnéChudáci lvi,ty jejich smutné oči...Co všechno lidi neudělají pro prachy...Nechápu to.

andorea ( 11. července 2016 10:53 )

Ne, nechápu to. Co mám na tomto odporném byznysu chápat? Je to zvrhlost z obou stran. Jak od nabízejících, tak od kupujících.

Zobrazit celou diskusi