Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vdova po toreadorovi, kterého zabil býk: Můj život skončil, nemám sil

Autor: haj - 
11. července 2016
05:41

Ty nejhorší momenty v životě právě prožívá novinářka Raquel Sanz (32). Ta totiž nyní truchlí nad ztrátou své životní lásky, toreadora Victora Barria (†29), kterého během sobotní koridy napíchl na rohy býk. Vdova se musí také vyrovnat s tím, že manželovu boji o život z první ruky přihlížela.

Sanz v loňském roce prožila zklamání, když prohrála volby, a nestala se tak starostkou španělské Sepulvedy. To ovšem není nic ve srovnání s tím, jakým peklem si žena prochází nyní. Rázem přišla o milovaného partnera, matadora Victora Barria, kterému probodl býk rohem srdce.

Stačila jen jedna chyba a zkušený a cenami ověnčený toreador ve vteřině utrpěl smrtelná zranění. K incidentu došlo v sobotu zhruba v jednu odpoledne v rámci býčích zápasů ve španělském městě Teruel. Muž byl převezen do nemocnice, kde zhruba o hodinu později zemřel.

Protože koridu živě vysílala televize a záběry unikly i na internet, dramatický moment tak viděly tisíce lidí. Někteří z nich pak prostřednictvím sociálních sítí vyjádřili vdově svou upřímnou soustrast, mimo jiné i španělský premiér Mariano Rajoy. „Upřímnou soustrast rodině a přátelům Victora Barria. Ať odpočívá v pokoji,“ napsal na Twitter.

Video  Toreador zemřel při koridě: Býk mu v přímém přenosu probodl srdce.  - Reuters
Video se připravuje ...

„Děkuji všem. Nemůžu vám odpovědět, nemám slov. Můj život skončil, nemám vůbec sílu, i když cítím velkou vděčnost,“ svěřila se na twitterovém účtu Raquel Sanz. Na její hlavu se ovšem na internetu sesypala i hromada urážek, jelikož mnoho lidí využilo této situace k protestu vůči krutému sportu, který Victora zabil.

Místo odpovědi na podobné příspěvky žena sdílela úryvek z básně z pera španělského autora Josého Leona: „Jak rád bych věřil, že dostane se slávy všem těm, kteří přijdou o život na rozích býků.“ Sanz k tomuto citátu připojila i vlastní dojemný vzkaz manželovi do nebe: „Pokud to tak není, tak odpočívej v pokoji, ať jsi kdekoliv, a my básníci se postaráme o to, aby ses stal nesmrtelným.“

Ještě před týdnem přitom oba manželé, kteří oslavili svůj sňatek v roce 2014, plnili sociální sítě pozvánkami na koridu, aniž by tušili, že bude pro Barria poslední. Situace, kdy místo býka přijde o život matador, se totiž naposledy stala před 24 lety, tedy v roce 1992.

 

hafblaf ( 11. července 2016 18:54 )

Pokud lidé nenajdou dost inteligence, aby s tím skončili je každý mrtvý toreador plus.

buban ( 11. července 2016 16:07 )

Vystihl jste to naprosto přesně. Jen aby to nevzala za druhý konec a neprosazovala ještě větší utrpení těch zvířat - jako pomstu za smrt toho jejího parťáka.

luc.puc ( 11. července 2016 15:31 )

Tak ať si to třeba hodí, jí škoda není!! A vůbec nechápu jak si dobrovolně mohla vzít někoho, kdo má potěšení z týrání zvířat! Nikdy mi nebude líto žádného toreadora, který skape v bolestech!

dumik ( 11. července 2016 15:24 )

 dostal, co si zasloužil a doufek¨jme, že býci budou vítězit tak často, aby je ti hnusáci nechli nadále na pokoji

0707 ( 11. července 2016 14:17 )

Ten býk měl být na pastvě drbán za uchem Místo toho byl brutálními bezmozky mučen a jako odplatu byl poslán na jatka i se svou matkou! Lidský hnus!

Zobrazit celou diskusi