Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Indonéské dálnice trápí 35hodinové zácpy: Kvůli vedru zemřelo už 13 lidí!

Autor: Kateřina Rusá - 
10. července 2016
05:25

Ztrácíte nervy po dvou hodinách v koloně? Příště si vzpomeňte na nešťastníky, kteří uvízli v dopravních zácpách v Indonésii... V uplynulém týdnu tam totiž kolony běžně trvaly i 35 hodin!

Na přibližně 270 kilometrů dlouhém úseku mezi městy Jakarta a Tegal už nekonečné fronty na dálnici stály život 18 lidí! Pět z nich zemřelo při autonehodách – pravděpodobně proto, že se k nim neměla kudy dostat sanitka. Dalších třináct osob včetně 14leté dívky jménem Azizah zemřelo v důsledku extrémního horka!

Teploty v Jakartě totiž v těchto dnech dosahují i 33 stupňů ve stínu. Oběti dlouhých kolon si před smrtí zpravidla stěžovaly na dýchací potíže, žízeň, či pocity na omdlení.

Regály obchodů v okolí dálnice (a že jich v úsecích mimo města žádné velké množství opravdu není) jsou samozřejmě vybrakované a lidé uvěznění v nekonečných zácpách tak v zoufalství vybíhají z aut ve snaze sehnat někde alespoň něco málo k pití...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prycsnima ( 10. července 2016 10:42 )

 V tropické zemi je 33 stupňů.Hrůza! V Evropě bylo loni až 39° no a co. Co z nás děláte blbce! Evropan je asi povinnen vše snášet bez keců,ale přemnožení primitivové jsou chudáčci. Jděte po pi ndy vy přesluněnci.

Zobrazit celou diskusi