Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Divoká korida: Zkrvavené genitálie, uřezané uši a půltunový býk

Autor: Václav Lang, všm - 
9. července 2016
05:51

Populární festival ve španělské Pamploně začal ve čtvrtek během býků, nahými dívkami i sangrií tekoucí proudem. To byl ale jen malý předkrm před hlavní atrakcí – koridou nebo-li býčími zápasy. Jednou z hvězd, které se utkaly s rozzuřenými zvířaty, byl matador Roca Rey (19). Toho přitom na jaře během zápolení býk nabral na rohy – trefil se mu přímo do hýždí – a vláčel ho přes celou arénu. Ani tentokrát se mladík nevyhl poraněním. Zvíře mu udeřilo do slabin. Zápas tak matador dokončil s odhaleným zkrvaveným rozkrokem. 

Severošpanělské město Pamplona ožilo tento týden tradičními oslavami svátku svatého Fermína. Jejich neodmyslitelnou součástí jsou, i přes odpor ochránců zvířat, býčí zápasy.

Na zahajovací koridě se objevil poprvé po zotavení i Roca Rey, jehož na jaře zvíře nabodlo na rohy a vláčelo přes celou arénou. Mladý matador, který má početnou fanouškovskou základnu, nastoupil jako poslední ze tří „zápasníků“. Obecenstvo křičelo nadšením a těšilo se na pořádnou „show“. Tu také dostalo. 

Nejdříve to vypadalo, že si Rey s prvním protivníkem poradí bez větších potíží. Diváci jásali při jeho elegantních „verónicách“ (figura, při níž je k dráždění zvířete využíván červený šátek) a obdivovali mladíkovu mrštnost. Zde ovšem platí, že pýcha předchází pád. Matador totiž na chvíli ztratil koncentraci, čehož býk okamžitě využil. Nemilosrdně ho nabral ve slabinách na rohy a vyhodil vysoko do vzduchu. Rey udělal bolestivé salto a dopadl na zem.

Trenýrky prosakovaly krví

Po chvíli se mladík vzpamatoval a rozhodl se zvíře vzdor svým poraněním skolit. A to i přesto, že mu rohy roztrhly úbor v oblasti mezinoží, a on tak celému diváctvu dával na odiv svůj krvácející rozkrok. Po několika minutách ležel býk mrtvý na zemi.

Po krátké pauze se vrhl Rey do arény podruhé. Také s dalším býkem si po chvíli zápolení poradil, i když mu trenýrky (které si o přestávce pro jistotu oblékl) prosakovaly krví. 

Ze všech tří matadorů podal Rey jednoznačně nejlepší výkon, a dostalo se mu tak nejvyšší pocty – mohl býkovi uřezat obě uši. Za obrovského aplausu následně mladého bojovníka vynesli dle starého zvyku na ramenou z arény.

Podívejte se na býčí zápas: 

 

maledivy2016 ( 9. července 2016 16:37 )

Tradice, netradice já přeju všem toreadorum krutou smrt!

xxxx678 ( 9. července 2016 12:33 )

Na Kanárských ostrovech je korida dávno zakázána. Proč to tenkrát parlament nezakázal i v ostatním Španělsku? Co jsem četla, tak PRÝ - býci, co jsou chováni na koridu se dožívají až šesti let, zatímco býčci na "maso" pouze rok to mě vůbec nezajímá...je to zkrátka týrání zvířat. Nechápu ty lidi(hlavně ženy) , kteří se na to můžou dívat

spania ( 9. července 2016 11:39 )

Tohle opravdu neuznávám!!!Je to nechutné,chudáci zvířata!Býci jsou krásná zvířata a vycítí,že se s nimi jde dělat něco,co se nemá a dobře se umí bránit.Bohužel,jim to většinou není nic platnéNechápu,co je to za zábavu dívat se na mučení zvířat a podílet se na tom.FUJ!!!

naidka ( 9. července 2016 10:59 )

Anavi přesně, není co dodat.

anavi942 ( 9. července 2016 09:43 )

Ti, co se baví týráním zvířat, na tento svět nepatří. Úchyláci.

Zobrazit celou diskusi