Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Manželka známého politika zemřela po porodu dvojčat: Tragédie nepotkala pouze hokejistu Valacha

Autor: shp - 
7. července 2016
12:07

Smutek, který nyní prožívá slovenský hokejista Juraj Valach (27), jemuž zemřela při porodu dvojčat manželka, bohužel moc dobře zná i jeho známý krajan. I politikovi Peteru Gogolovi (48) zemřela manželka při té samé tragické události. Porod dvojčat ji před osmnácti lety stál život. Někdejší banskobystrický primátor moc dobře ví, jak se sportovec nyní cítí.

S manželkou Janou (†39) vychovával Gogola její dvě dcerky z předešlého vztahu. Pár se těšil na společný přírůstek do rodiny. Gogolova manželka však zemřela pár dní po porodu dvojčat. „Ten porod byl zdlouhavý, nakonec se rozhodli pro císařský řez,“ řekl po letech o své bolesti expolitik Novému Času.

Janka byla šťastná, unavená a stěžovala si, že ji bolí hlava. Za dva dny upadla do kómatu, vyšetření ukázalo masivní krvácení do mozku,“ pokračuje exprimátor, který tou dobou pracoval jako učitel na základní škole. „Za pár dní, 13. prosince 1998, Janka zemřela. Byl to strašný stres. Kvůli tomu, co jsem zažil, dokážu pochopit lidi, kteří si sáhnou na život,“ říká Gogola.

Uvědomoval si však, že jeho děti mají už jenom jeho a že se o ně musí postarat. „Umístili je na oddělení pro patologické novorozence, kde jsou děti v inkubátorech, abych za nimi mohl chodit. Janka ležela na jednotce intenzivní péče a já jsem chodil k chlapcům každé tři hodiny. Sestřičky mě je učily krmit, přebalovat, koupat, abych zvládl základní věci,“ vzpomíná Gogola.

Když mu žena umřela, nedokázal vůbec jíst. „Za týden jsem zhubnul deset kilo. Když jsem připažil, spadl mi prsten z prstu,“ pokračuje otec dvou téměř dospělých synů Pavla a Petera. Pro Valacha, který prožívá nyní to, co musel zvládnout on, má vzkaz, který mu snad dodá odvahu se poprat s krutou ránou osudu.

Chci mu vyjádřit svou upřímnou soustrast. Rád bych mu nalil do žil odvahu, aby byl statečný. Je důležité, aby byl v perfektní kondici a dbal na svoje zdraví. Jeho děti ho budou potřebovat,“ uzavřel Gogola, který si prošel stejným peklem, ve kterém nyní Valach trpí. Bývalému slávistovi Valachovi zemřela manželka Simona (†22) přímo po porodu. Jeho děti zůstávají v ohrožení života.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vosavopruz ( 7. července 2016 15:33 )

Asi proto že nejstaršímu negrov.i tý opičí tlupy je 10 let.

lalia ( 7. července 2016 14:39 )

U dvojčat jedině císařský řez,jinak to dopadne,tak,jak to dopadlo.Je to moc smutné.Upřímnou soustrast tatínkovi.

ianadruhou ( 7. července 2016 14:34 )

Proč není diskuse u těch zamr.daných cikánů, co terorizují Litvínov?

Zobrazit celou diskusi