Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

USA vyhlásily poprvé individuální sankce proti vůdci KLDR Kim Čong-unovi

6. července 2016
21:19

Spojené státy vůbec poprvé vyhlásily individuální sankce proti severokorejskému vůdci Kim Čong-unovi, a to za vážné porušování lidských práv jdoucí od mimosoudní popravy po mučení.

Americké ministerstvo financí spolu s 33letým diktátorem umístilo na sankční listinu ještě dalších deset členů severokorejského režimu. Zmrazena tak mohou být všechna jejich aktiva, která se případně nacházejí v USA. 

Severní Korea za Kim Čong-una podle amerického prohlášení pokračuje „v páchání nesnesitelných krutostí na milionech lidí, včetně mimosoudních poprav, nucených prací a mučení“. Jde podle USA o nejrepresivnější režim na světě s výrazným omezováním základních lidských svobod a závažným porušováním lidských práv. 

Severokorejský režim již čelí mnoha mezinárodním sankcím kvůli svému jadernému a raketovému programu. Naposledy v červnu USA posílily proti KLDR finanční embargo, které má režimu zabránit v přístupu do mezinárodního finančního systému.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lug70 ( 7. července 2016 00:42 )

KLDR je po mnoha desetiletích sankcí, uvalovaných celým západem je dnes zocelená a naprosto soběstačná země, kterou už žádné další sankce nemohou ohrozit. Lidé, co se tam měli možnost podívat, dokonce i nějací Češi tvrdí, že je tam klídek, místní lidé vysmátí a spokojení, obchody slušně zásobeny a je tam docela hustá individuální doprava s moderními auty jihokorejské a Japonské produkce. Jsou tam k vidění dokonce i naše nové autobusy SOR (bývalá Karosa). Ve městech je moderní zástavba a prakticky všude pořád něco staví, v ulicích je udržována čistota a pořádek. Na vesnicích je život sice mnohem skromnější, ale všude jsou vidět obdělaná pole a taky je tam krásná a nedotčená příroda Takže žádná zaostalost ani hladomor ani vraždění obyvatel, jak se nám snaží nakukat západní mainstream.https://www.youtube.com/watch?v=8FwAb9QvVjM https://www.youtube.com/watch?v=JNVCdL908ko

CEZsro ( 7. července 2016 00:21 )

tulip ( 6. července 2016 23:37 )

Vypadá jako Ondřej.B.Gregor!

gevara ( 6. července 2016 23:03 )

Když si vtzpomenu,jak američané muší vězně na Guantanámu,jak je tam drží řadu let bez rozsudku,dokonce bez obvinění,Měli by mít tvrdé mezinárodní sankce poslední tři prezidenti USA...Oč je horší Kim Čong nežli Busch nebo Obama?Korejci se drží ve svých hranicích,USA válčí téměř všude,vedou celý svět k vyhlazovací válce.

Dannero ( 6. července 2016 22:44 )

kde byly se sankcemi když se ve Rwandě rozsekalo milion lidí mačetami mimochodem vyrobených Britskou firmou a co třeba Laos nebo Kambodža, kde USA zabilo masivním bombardováním skoro milion nevinných lidí.Vietnam ani netřeba zmiňovat,páchali se tam hrozný zvěrstva,zbytečné miliony mrtvých jen kvůli přetahování o moc nad územím. Někdo by si měl zamést před vlastním prahem.

Zobrazit celou diskusi