Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostatky „německé Maddie“ našli v lese, pátralo se i v Česku

Autor: haj - 
6. července 2016
05:13

Stejně jako se neví nic o osudu zmizelé britské holčičky Madeleine McCann alias Maddie, byl doposud záhadou i podobný případ z Německa. V roce 2001 zmizela po cestě do školy dívenka jménem Peggy Knobloch (tehdy 9) a od té doby po ní ani jejím těle nebyla ani stopa. Ovšem nyní byly houbařem v lese nedaleko jejího domova nalezeny ostatky, které s největší pravděpodobností patří právě ztracené Peggy.

Několik kostí dítěte leželo na zemi v lese v bavorském Durynsku, přibližně patnáct kilometrů od domu, kde Peggy s rodiči žila. Když policie na místě začala kopat, objevila zbytek těla. Podle bavorského prokurátora Herberta Potzela patří ostatky pravděpodobně právě jí, čemuž odpovídají i osobní předměty objevené v bezprostřední blízkosti nálezu. „Stále to ale není na sto procent jisté,“ řekl Potzel pro televizi BBC. Rozhodne až test DNA.

O nálezu byla informována i Peggyina maminka, která už patnáct let marně doufá, že se dozví, co se s její ratolestí stalo. Holčička se ztratila cestou ze školy domů 5. května 2001. Tehdy po ní bylo vyhlášeno masivní pátrání, do kterého se kromě policie zapojili i vojáci. Vyšetřovatelé navíc hledali nejen v Německu, ale rovněž u nás a dokonce i v Turecku. Pročesán byl samozřejmě i les, kde se nyní domnělé tělíčko Peggy našlo. Jak je možné, že si ho nikdo nevšiml? Dívčin vrah ho pravděpodobně zakopal do mělkého hrobu, který teprve po čase narušila divoká zvířata.

K vraždě „německé Maddie“ se zhruba rok po jejím zmizení přiznal místní muž s mentálním postižením. Chtěl tak prý utajit, že dívenku sexuálně obtěžoval. Svou výpověď po čase zase odvolal, ovšem soud ho i tak uznal vinným a určil mu doživotní trest. Místo za mříže ho ale poslal do psychiatrické léčebny a v roce 2014 byl odtamtud navíc propuštěn poté, co byl rozsudek zrušen.

 

kukuku ( 6. července 2016 12:03 )

Mistr_voda to tu včera psal a odmítal nás poučit a uvést bližší detaily, jak ta existence boha byla prokázána.

majojo ( 6. července 2016 10:50 )

Pokud možno na procházce s pejskem.

majojo ( 6. července 2016 10:47 )

Tak teď jsi mi v bouřlivém týdnu, který prožívám, fakt vyvolal úsměv na tváři. Dík.

kukuku ( 6. července 2016 09:44 )

"Bavorské Duryňsko" je asi tak stejný nesmysl jako tvrzení, že "Bůh existuje", což prokazuje Kantovo dílo "Prolegomena".

mistr_yoda ( 6. července 2016 07:27 )

Tak tohle je perla perel. "v lese v bavorském Durynsku."

Zobrazit celou diskusi