Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Student (†19) zmizel na výměnném pobytu v Římě: Jeho mrtvé tělo našli v řece

Autor: ČTK - 
4. července 2016
20:23

Italská policie dnes objevila v Římě tělo amerického studenta, který zmizel v pátek nedlouho po příletu na výměnný studentský program. Tělo devatenáctiletého mladíka bylo nalezeno v řece Tibeře. Policie jeho smrt vyšetřuje jako vraždu, uvedla agentura ANSA. Američan před smrtí přišel o peněženku a mobil.

Beau Solomon z univerzity ve státě Wisconsin se vydal do Říma na pětitýdenní výměnný pobyt po absolvování prvního ročníku ekonomické fakulty v USA. Jeho spolubydlící nahlásil v pátek ráno, že se Solomon nevrátil na pokoj. Viděl jej naposledy okolo jedné hodiny po půlnoci v baru ve čtvrti pověstné bujarým nočním životem. Policie po něm od té doby pátrala a našla jej až dnes.

Podle vyšetřovatelů jej patrně kdosi vhodil do řeky a mladík při pádu utrpěl smrtelné zranění na hlavě. Policie se opírá o výpovědi dvou svědků.

Podle mladíkovy rodiny, která přicestovala do Itálie identifikovat jeho pozůstatky, někdo v době od zmizení používal jeho kreditní karty.

Agentura AP uvedla, že v minulých letech došlo k několika dalším případům, v nichž se mladí američtí studenti dostali v Itálii do vážných problémů. Mladí Američané jsou podle AP překvapeni snadnou dostupností alkoholu a mnohdy se pod jeho vlivem dostanou do nepříjemných situací. Jeden ze studentů zemřel po pádu ze zídky, na níž sedává popíjející mládež. Další byl po odchodu z baru nalezen mrtev u kolejí vlaku v jednom z římských tunelů.

anka ( 5. července 2016 01:04 )

tvrdite, ze jste cesky duchodce...asi jste byl estabakem,ze mate tu hlavu porad vymytou....Stydte se, mlady kluk prisel o zivot a jediny co k tomu dokazete rici, je vas vysplecht. Neurazejte tu cunata, protoze vy se chovate pod jejich uroven....

moiaza ( 4. července 2016 22:02 )

 Už podle čuně mi bylo jasné, že nejde o čecha. O jednoho agresora méně.

Zobrazit celou diskusi