Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Kongu zahynul dobrovolník české neziskovky. Matúš (†27) chtěl zachránit slony

Autor: lm - 
30. června 2016
16:40

Odjel do daleké Afriky, aby zachraňoval slabší, ale sám přitom přišel o život. Sedmadvacetiletý Matúš ze slovenského Hlohovce chtěl zabránit zbytečnému umírání slonů v Kongu. Na nejzajímavější cestě svého života bohužel zemřel. Informaci uvedl Čas.sk.

Matúš Jankovič (†27) ze slovenského Hlohovce odjel do Konga s českou neziskovou organizací Save Elephants, která se angažuje za záchranu pralesních slonů. Mladík s velkým srdcem v Africe plánoval tříměsíční pobyt, ale osud tomu chtěl jinak.

Kamarád mladíka pro slovenský portál Čas.sk uvedl, že Matúš zahynul při tragické dopravní nehodě. „Ani nedokážeme říci, co se přesně stalo, ale Matúšova posádka se srazila s velkým autem. Čtyři pasažéři přežili a on jediný na místě zemřel,“ popsal sklíčeně.

„Je to obrovská tragédie, která se neměla stát. Matouš měl neskutečně velký potenciál a měl jasné plány ve všem. On měl na to, aby těch 30 tisíc slonů, které ročně umírají, zachránil,“ řekl kamarád.

Neziskovou organizaci Save Elephants vede aktivista Arthur Sniegon narozený v Třinci. Sniegon momentálně v Kongu natáčí dokument o své záslužné práci. Na snímku se podílel právě i Matúš.

ejvm1712 ( 1. července 2016 06:54 )

Pěknej k o k o t? V Evropě,konkrétně tolik problémů a on jede dělat hrdinu do z a s r a ný Afriky.

driverg ( 30. června 2016 18:36 )

 30 000!A jak asi?

driverg ( 30. června 2016 18:30 )

 Měl na to,aby zachránil 30 slonů ročně!Co je to za blábol?

kakapo ( 30. června 2016 18:21 )

Smekám před všemi, kteří se angažují v oblasti ochrany přírody

jiznicechy ( 30. června 2016 18:04 )

Přesně. Kdo to živí tohleto? Jak jsem se díval, vede to nějaký Artur Sniegon, kterému je 24 let - je to aktivista. Jednak nechápu, co je činností aktivisty - mimo tedy zabírání objektů jako Klinika, hulení trávy a vítání uprchlíků - ale každopádně 24 letý kluk vede neziskovku, kterou my živíme? A co čekali že se stane, když jedou do země, ve které je už několik desetiletí válka, píše se o tamních hrůzách, několika milionech mrtvých, kanibalismu atd. - co čekali?

Zobrazit celou diskusi