Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český autobus havaroval u Dortmundu, zranilo se 11 lidí

Při nehodě českého autobusu bylo zraněno 11 lidí.
Při nehodě českého autobusu bylo zraněno 11 lidí.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, shp - 
29. června 2016
10:24

Tříštění skla, ohýbání plechu a nářek zraněných. Český autobus jedoucí z Londýna do Berlína narazil nedaleko Dortmundu do stojícího vozidla. Zranění utrpělo jedenáct lidí.

Jedenáct lidí utrpělo zranění při nehodě českého autobusu, který v noci na dnešek narazil do stojícího vozidla na dálnici A2 nedaleko Dortmundu. V tiskové zprávě to uvedla německá policie.

Podle serveru deníku Bild patřil havarovaný autobus společnosti Eurolines a byl na cestě z Londýna do Berlína.Nehoda se stala v 02:50 SELČ. Čtyřicetiletý český řidič z dosud neznámých příčin narazil s autobusem do doprovodného vozidla transportéru převážejícího nadměrný náklad, které bylo odstavené na okraji dálnice.

Síla nárazu poškodila přední a pravou část autobusu a odmrštila doprovodné vozidlo, které narazilo do transportéru.V autobuse cestovalo 53 lidí, z toho tři děti. Při nárazu bylo deset dospělých cestujících společně s řidičem autobusu lehce zraněno, utrpěli především řezné rány a pohmožděniny.

Doprovodné vozidlo transportéru bylo v době srážky neobsazené a i řidič transportéru vyvázl bez zranění.Policie odhaduje celkové škody způsobené nehodou na 750.000 eur (20,3 milionu Kč). Dálnice A2, která je významnou spojnicí Berlína s Porúřím, byla po havárii zcela uzavřena, po 06:45 se podařilo provoz na ní obnovit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi