Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Táhněte domů.“ Britové útočí po brexitu na Poláky, Londýn je brání

Autor: ČTK - 
27. června 2016
17:36

Starosta Londýna Sadiq Khan v pondělí vyzval obyvatele metropole, aby se postavili proti nenávistným projevům vůči přistěhovalcům z jiných zemí Evropské unie. Podobné xenofobní útoky vypukly po odhlasování odchodu Británie z EU a úřady je nebudou ani v nejmenším tolerovat, zdůraznil podle webu listu London Evening Standard Khan.

Policie bude podle londýnské radnice velmi ostražitá poté, co se objevila řada incidentů včetně nápisů namířených proti polské obci v oblasti Hammersmith. Někteří přistěhovalci z jiných zemí EU si stěžovali, že lidé na ulicích na ně pokřikovali, aby odjeli domů, že našli podobné písemné výzvy k odchodu z Británie v poštovních schránkách a že jejich děti čelí ve školách nepřátelskému chování.

Kolem 850 000 obyvatel Londýna se narodilo v jiných zemích EU. Největší skupiny tvoří Poláci a Irové. Mnozí z nich se nyní obávají dopadů, jaké brexit může mít na jejich další život v britském hlavním městě. První hlášenou změnou je podle představitelů radnice zvýšené rasové napětí ve městě.

ČTĚTE VÍCE: Vše o brexitu



staroslavny ( 24. září 2016 02:09 )

no to se take divim, ze maji vic radi emigranty z Indie, Pakistanu, bangkadesu atd, nebo cerne uprlchliky z afriky---poras se smeji s diskriminuji lidi z vychodni Evropy, a delaji posmesky s jejich akcentu... ja sem byl v Londyne 3 krat jako turista a slysel jsem jednou jak se smali z polske servirky a ze zadu ji volali Polish Whore. Take jednou plili na ulici kdyz videli dve rumunky

Samo ( 4. července 2016 09:53 )

Ty jsi neemigroval za prací, protože by jsi se nikde prácí neuživil, demente!

klotilda ( 28. června 2016 08:58 )

Domnívám se ,že Poláky nazývají všechny Slovany. Poláci jsou největší slovanský stát v EU takže pravděpodobnost, že dotyčný slovanský cizinec je Polák je velká. Jinak si myslím ,že tohle všechno je důsledek nehorázného pokrytectví. Prostě příliš cizinců, projevů cizí kultury, cizích jazyků, cizích jídel... vadí. Všem a všude. Nic se nemá přehánět a když má domorodec pocit ,že už je to moc, má mít možnost to zarazit. Jedno jestli jde o "instalatéry" nebo turisty. A těmi "instalatéry" mohou být i programátoři, lékaři, bankéři nejenom pokojské a uklízeči. Prostě všeho moc škodí. Přetvářka a pokrytectví pak vygraduje v nenávist. Chce to celoevropsky přibrzdit a bez osočování si přiznat ,že nám všem ten multikulti chaos vadí.

anka ( 27. června 2016 20:50 )

hanka666, co vam nebo vasemu znamemu brani - aby jste se vzdelali. Kdyz nic jineho neumite nez uklizet anebo pomahat stehovat - tak se s tim smirte a kdyz vam to vadi, tak s tim neco delejte.

hanka666 ( 27. června 2016 19:28 )

Známý pracuje v Norsku u stěhovací firmy. Nejvíce služek je tam z Polska, Ukrajiny, Estonska, Lotyšska a Litvy. Peníze posílají domů aby rodiny měly na nájem a jídlo. Smutné jak jsme dopadli. My pro ně nikdy nebudeme partnery.

Zobrazit celou diskusi