Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dobrodruh Jiří Váňa se ztratil v bulharských horách, nemá u sebe mobil

Jiří Váňa se ztratil v bulharských horách.
Jiří Váňa se ztratil v bulharských horách.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
24. června 2016
16:33

Je to zkušený dobrodruh, který prošel s batohem na zádech skoro celý svět. Teď se ale po něm slehla zem. Čech Jiří Váňa (37) zmizel v bulharských horách. Jeho rodina a přátelé o něm neslyšeli od 28. května. Veškeré pátrání po něm bylo dosud neúspěšné.

Do Bulharska odletěl Jiří Váňa se svým parťákem a kamarádem Tomášem Procházkou. S batohy na zádech chtěli pokořit a prozkoumat tamní pohoří Rila a Pirin. Jenže společná túra nevyšla.

Procházka se totiž dostal nemocnice a tak se domluvili, že se jejich cesty rozdělí a Váňa bude pokračovat ve zdolávání hor dál sám. Sejít se měli dva dny před odletem v Sofii. Na domluvenou schůzku ale Váňa nedorazil. Když 18. června nedorazil domů, vyhlásila po něm rodina pátrání.

Bližní Váni kontaktovali ministerstvo zahraničních věcí i ambasádu v České Republice a Bulharsku. Zmizení dobrodruha bylo nahlášeno i české policii, která by v pátrání měla spolupracovat s tou v Bulharsku. Po dobrodruhovi ale není nikde ani stopy.

Bohužel u sebe neměl telefon, ale zato letenku a platební kartu. Existuje tak možnost, že se Váňa, který se v horách jako zkušený cestoval jen tak neztratí, stal obětí trestného činu. V případě, že byste o osudu dobrodruha něco věděli, můžete kontaktovat jeho rodinu na Facebooku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lucio1 ( 24. června 2016 17:09 )

Dobrodruh by mohl u sebe mít mobil., pro případ nouze.Takhle mě totiž může být ukradenej..

lunatic ( 24. června 2016 16:40 )

Pokud si nevzal mobil,no tak by bylo vhodné prozvonit alespoň pevnou linku -policisté v ČR by bezpochyby již takto operativně konali

Zobrazit celou diskusi