Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič autobusu smrti zůstává v Srbsku: Prodloužili mu vazbu!

Autor: lm - 
24. června 2016
20:07

Slovenský řidič autobusu hrůzy, který v úterý nad ránem havaroval na srbské dálnici, zůstává ve vazbě! Srbové mu nedovolili vycestovat. Při nehodě zahynulo pět turistů, tři Slováci a dvě Češky.

Spolehlivý, zodpovědný a zkušený. Tak hodnotí kolegové a rodina řidiče Elemíra (57), který v úterý nad ránem havaroval s autobusem plným turistů na srbské dálnici. Pod převráceným autobusem našlo smrt pět turistů.

Srbští policisté se nyní snaží zjistit, co se stalo a autobus poslali na expertizu. Jednou z variant je, že autobusu krátce před nehodou prasklo čelní sklo a řidič se lekl. Elemírovi Srbové prodloužili vyšetřovací vazbu, ze země nesmí odcestovat dalších 30 dní. Ve vazbě skončil hned po výslechu. V Srbsku mu pomáhá slovenská konzulka a pomoc nabídla i cestovní kancelář Aeolus, která zájezd organizovala.

Pro slovenský deník Nový Čas se vyjádřili i bratři řidiče, kteří neskrývali smutek. „Je to hrozné, co se stalo. Velmi mnoho jsem plakal a když se zamyslím, opravdu nevím, co s ním bude. Zemřelo pět lidí a patří se jejich nejbližším alespoň takto, i jménem Elemíra, vyslovit upřímnou soustrast. Tato tragédie všemi otřásla, ale nesuďme, dokud nevíme, co se v osudné chvíli vlastně stalo,“ řekl bratr Peter.

Rodina řidiče prý ví jen to, co si přečte v novinách. Elemír má totiž vypnutý telefon a nekomunikuje. Příbuzní ale potvrdili, že Elemír byl velmi dobrý řidič. „Elemír jezdil na nákladních autech a v autobusech snad i 30 let a zcela bez nehody,“ dodal Peter.

Video  Reportáž TV JOJ ze Srbska  - TV JOJ
Video se připravuje ...


 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi