Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Velký zátah na pašeráky migrantů. Interpol pátrá po deseti dalších zločincích

Autor: sou - 
23. června 2016
21:55

Policie zatkla v rámci operace Hydra pod vedení Interpolu celkem 26 lidí, jsou obviněni z účasti na pašování migrantů. Dalších deset pašeráků ale stále uniká. Policie proto nyní žádá veřejnost o pomoc při jejich hledání. Ředitel provozní podpůrné jednotky Interpolu uvedl, že oběti nejsou často schopny ani ochotny jim poskytnout informace.

Mezi hledanými je například Mariana Crucerescu, která má být členkou rumunské organizované skupiny, která měla za pašování z maďarských a rakouských hranic chtít až 3 tisíce eur za jednu osobu. 

Kolyo Georgiev Kolev je zase podezřelý z nelegální přepravy devíti Afgánců z Bulharska do Rakouska. Jejich dodávka se ale na dálnici v Maďarsku převrátila a na místě zůstali dva mrtví migranti. Kolevovi se ještě s jedním mužem z místa ale podařilo uprchnout.

Afgánec Jan Abdullah je obviněný ze založení a organizování skupiny, která měla pro migranty zařizovat dopravu a padělání dokumentů. Zároveň měl být i autorem příručky, která má uprchlíkům radit, jak překročit hranice.

Uprchlíci často nechtějí s policií spolupracovat

Podle provozního ředitele podpůrné jednotky Interpolu Michaela O'Connella je takové zločiny mimořádně těžké vyšetřovat. Oběti totiž velice často nejsou schopné nebo ochotné s nimi spolupracovat. „Pašování lidí je celosvětový problém a je také důvod proč je zapotřebí mezinárodní spolupráce v podobných operacích, jako je Hydra,“ upřesnil.

Policejní složky uvádějí, že sítě organizovaného zločinu sehrávají v evropské migrační krizi důležitou úlohu. Loni vydělaly na převádění v přepočtu kolem 143 miliard Kč. 

Interpol dále uvedl, že mezi zadrženými při květnovém zátahu je například Maročan, který prodával belgické průkazy totožnosti syrským migrantům. Zadržen byl také albánský gang, který si účtoval 14 tisíc eur (379 tisíc Kč) za umožnění převozu lodí přes kanál La Manche.

Na všechny osoby, které Interpol hledá a které mají označení mezinárodního zločince, se můžete podívat zde:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dumik ( 24. června 2016 05:18 )

pašeráků jsou tisíce, hemží se jimi každé příhraničí, kde se přechází a slavně zatkli deset... ö, to je úspěch

lug70 ( 23. června 2016 22:51 )

Ano, nábor lidí v Africe a arabských zemích provádějí Sorosovy neziskovky, to je známá věc. Starají se i o převoz do Evropy, zásobování potravinami, hledáním nových tras, korumpováním místních úřadů na migrantských trasách atd. Bohužel tyto neziskovky jsou chráněny přímo samotnou vládou USA a nikdo si nedovolí je nijak postihovat, mají imunitu. Tzv. migrační krizi v Evropě tedy organizují Američané aby Evropu masou nevzdělaných a neintegrovatelných lidí srazili na kolena.

ollina ( 23. června 2016 22:14 )

 A kdy zatknou lidi z neziskovek a politiky, kteří posílají lodě až k Lybijským břehům a pašují je do Evropy???????

Zobrazit celou diskusi