Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Aligátor zabil chlapce (†2), zvíře ulovili a skolili

Autor: shp - 
23. června 2016
21:15

Smrt dvouletého chlapečka Lanea Gravese (†2), kterého odtáhl do vody a zabil aligátor, byla pomstěna. Zvíře, které stojí za jeho smrtí, bylo uloveno ochránci přírody a humánně zabito. Dítě zemřelo u rekreačního parku Disney World na Floridě.

Aligátor zaútočil na chlapečka ve chvíli, kdy si hrál těsně u břehu. Hocha se vzápětí pokusil zachránit zděšený tatínek, kterému se ale nepodařilo křičícího syna ze spárů plaza vytrhnout. Na vlastní oči tak viděl jeho smrt.

Tělíčko chlapce objevili následně potápěči po necelých 20 hodinách. Neštěstí se stalo u laguny Seven Seas, která je součástí rozsáhlého Disneyho komplexu. Koupání je zde zakázáno a všude jsou cedule s varováním před aligátory i hady.

Ochranáři se po děsivé smrti chlapce rozhodli aligátora ulovit. Během svého pátrání zabili celkem šest plazů, mezi nimiž bylo i zvíře, které stojí za chlapcovou smrtí. Tvrdí, že humánně. Je ale správné zabít zvíře ve volné přírodě za jeho přirozenost?

skaara ( 24. června 2016 10:07 )

Aligátoři na Floridě přemnožení nejsou, zato jistý druh zavlečeného hada ano.

majojo ( 24. června 2016 09:31 )

Tahle zvířata se ovšem nepřemnožila. Mimochodem, každé zvíře má svého predátora. Příroda si to reguluje, pokud jí do toho nekecá nějakej úchylnej spolek ochránců. Jenže nějakej podnikatel zařídil, aby byl dětský park zřízen v jejich teritoriu. A to, že někde dám ceduli - nelezte sem, jsou tu krokodýli, co žerou lidi - to někoho zastaví? Zejména Američana?

majojo ( 24. června 2016 09:26 )

U toho jezera neměli rodiče s dětmi co pohledávat, natož se tam čvachtat. A stát jim teď místo složené vlajky z rakve předá hlavu uloveného aligátora - můžou si ji pověsit nad krbem.

dfghjk ( 24. června 2016 09:16 )

Bez soudu!? To je nespravedlivé, opět to jen ukazuje demokracii po americku. USA fuj, hamba !!!

dumik ( 24. června 2016 05:07 )

ukázka typicky lidské demence, kdyby aligátoři měli pomstít každého ze svých lidmi zabitého, moc lidí by nezbylo. aligátor jednal dle své přirozenosti, pustit do dětského parku veliké aligátory je chyba, jistě jí lze zabránit, a nechat aligátory žít. zdalipak mu přečetli před smrtí aspoň rozsudek? nebo jej zabili jak byli jejich předci zvyklí zabíjet iondiány, protoze jsou indiány?

Zobrazit celou diskusi