Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič autobusu smrti byl prý zkušený a spolehlivý: Po nehodě zoufale volal dceři

Autor: lm - 
22. června 2016
18:34

Návrat z pohádkové dovolené na Korfu se změnil v boj o život. V úterý o půl čtvrté ráno sjel autobus s 31 lidmi ze silnice a převrátil se. Zahynulo pět turistů, z toho dvě Češky. Policisté nyní zjišťují, co se stalo. Řidič autobusu byl podle kolegů zkušený a ježdění měl rád. Vše ale nasvědčuje tomu, že za havárii může právě on. Buďto usnul na volantem, nebo vozidlo strhnul z vozovky.

Při nehodě autobusu s klienty cestovní kanceláře Aeolus, která působí na českém i slovenském trhu, zahynulo v úterý nad ránem v Srbsku pět lidí a dalších 26 utrpělo zranění. Mezi mrtvými jsou dvě Češky a osm Čechů bylo zraněno.

Nehoda se podle webu srbské televize RTS stala po 03:30 SELČ na úseku dálnice Niš-Bělehrad u obce Bobovište. Autobus s 29 cestujícími a dvěma řidiči sjel z vozovky mezi městem Aleksinac a obcí Ražanj. Podle srbských médií krevní testy vyloučily, že by řidič před jízdou požil alkohol. Okolnosti nehody prošetřuje místní policie.

Podle některých informací mělo autobusu krátce před nehodou prasknout čelní sklo. Je tedy možné, že se řidič lekl a strhnul řízení. Autobus v době nehody řídil Slovák Elemír (57) z Gemerské Hôrky. Podle informací Času.sk od jeho kolegů šlo o zkušeného a spolehlivé řidiče. „Patnáct let jezdil podobné trasy, nikdy s ním nebyly problémy, z toho, co se stalo, je totálně šokován,“ uvedl majitel cestovky Jannis Iliopoulos.

Elemír při nehodě utrpěl jen lehká zranění. „Otec mi volal brzy ráno, řekl mi, co se stalo, zároveň mě však poprosil, abych to nikomu neříkala,“ prozradila Času zdrcená dcera Jarka, která má se svými dvěma sestrami o otce velký strach. Podle rodiny byly autobusy a nákladní auta celý jeho život. „Byl rozvedený a žije sám, ježdění bylo pro něj vším,“ řekla pro Nový Čas příbuzná.

Řidiče autobusu srbští policisté zadrželi na 48 hodin. Podle informací srbské RTS je v šoku.

borjar ( 23. června 2016 00:43 )

Opr . Řidič .  

borjar ( 23. června 2016 00:41 )

Nechci předvídat vyšetřování , ale s jistotou tvrdím , usnul . Mám zkušenosti jako řadič autobusů .

jasnovidec01 ( 22. června 2016 20:01 )

 mistr_yoda:Ty kreténe zasranej !!!je to snad jejich věc ,jak se dopraví na dovolenou.Lůza je určitě tvá matka ,protože porodila takového zmetka.nemáš úctu nad ztrátou lidských životů???nebo jsi zoufalec co se vyžívá nad neštěstím druhejch.doufám ,že tě brzo potká něco hrozně nešťastného a velice zlého a pak si vzpomeneš na utrpení pozůstalích,jenže po tobě zmetku neštěkne ani pes.Z.m.r.d.e...prašivej

mistr_yoda ( 22. června 2016 18:45 )

On dnes někdo jede z Čech na K O R F U a ještě k tomu A U T O B U S E M ? ? ? Takové lůzy škoda není. To je verbeř jako Monika a Klára Kramné.

Zobrazit celou diskusi