Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Miluji tě, kotě,“ psal střelec z Orlanda manželce, zatímco vraždil lidi

Autor: ČTK, lm - 
17. června 2016
20:35

Mohla masakru v gay klubu zabránit manželka střelce? Třicetileté Noor Salmanové nyní hrozí obvinění za spolupachatelství, neboť, ačkoli podle všeho o záměrech manžela věděla, policii to neohlásila. Navíc si s ním během masakru esemeskovala!

Masový vrah Omar Mateen (†29) si textoval se svou manželkou, zatímco v gay klubu Pulse střílel nevinné lidi. Střelec do klubu vtrhl v neděli několik málo minut po druhé hodině ranní. Zhruba v půl třetí mu manželka po několika neúspěšných pokusech o telefonické spojení napsala zprávu: „Kde jsi?“.

V tu chvíli Mateen s klidem přerušil střelbu a odepsal jí: „Sleduješ, co se děje?“. Salmanová manželovi odepsala, že „ne“ a Mateen jí napsal: „Miluji tě, kotě“. Dál už si nepsali, ale Salmanová se mu pokoušela ještě dovolat, opět neúspěšně.

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) plánuje ženu obvinit ze spolupachatelství na každé z vražd, kterou její manžel spáchal. Vyšetřovatelé zjistili, že manželka s Mateenem několik dní před útokem nakupovala munici. Navíc mu měla pomáhat při vybírání lokace útoku.

Milá a krásná dívka, ale nepříliš chytrá

Známí popisují manželku Omara Mateena jako milou a krásnou dívku. „Velmi milá, nebyla z nejchytřejších, ale byla krásná,“ řekl o Salmanové její někdejší soused Jasbinder Chahal. Dodal, že rodiče Salmanové své čtyři dcery drželi v ústraní, takže si nikdy nehrály na ulici. Rovněž nesměly řídit. Také Mateen bránil Salmanové v řízení a teprve nedávno jí dovolil pořídit si řidičský průkaz.

Salmanová se narodila ve Spojených státech, její rodiče, kteří se stali americkými občany v roce 1984, mají jako místo narození uvedenou Palestinu. V Palestině také rodiče pro svou dcera dohodli první svatbu, manželství ale dlouho netrvalo. Podle Chahala rozpory pramenily z kulturní odlišnosti, neboť Salmanová vyrůstala v Americe.

Poté se Salmanová na internetu seznámila s Mateenem, který byl v té době manželem uzbecké přistěhovalkyně Sitory Yusufiyové. S ní se oženil v roce 2009. Yusufiyová, která tvrdí, že ji Mateen bil a že trpěl jasnou poruchou osobnosti, Omara po několika měsících opustila, rozvedla se s ním ale až v červnu 2011. O tři měsíce později Mateen a Salmanová uzavřeli sňatek, ve kterém se jim narodil syn. Tomu jsou nyní tři roky.

Za svými rodiči Salmanová jezdila po svatbě velmi málo, neboť ji k nim Mateen podle Chahala nepouštěl. Řekl také, že mu jednou její matka sdělila, jak se Omar snažil Salmanové zabránit v návštěvě nemocného otce.

S novináři se Salmanová i její rodina odmítá bavit. Po činu smazala všechny fotografie a další data ze svých profilů na sociálních sítích.

marti33 ( 18. června 2016 09:16 )

Pokud tedy post-pubertální muslim někoho análně penetruje, pak to hanba ani zločin, pro toho análně penetrujícího není. Ostatně, zasloužilý šahíd vyfasuje v ráji vedle hurisek i blíže neurčený počet „chlapců mládí věčného, podobých perlám rozsypaným (K 76:19)“. Z popsaného uspořádání plyne spousta paradoxů a pro nás nepochopitelné zprávy třeba ze Saudské Arábie, kde náboženští policisté chytí homosexuála, hromadně ho znásilní – a předají šáriátské justici k dalšímu zprocesování. V EU pak tento konzervativní výklad koránu vede až k takovým bizarnostem, jako je ona „spolupráce“ muslimských organizací a LGBT hnutí. http://jdem.cz/b95wz6

Zobrazit celou diskusi