Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školák (10) vrazil spolužákovi (12) nůž do břicha: Prý ho vydíral

(Ilustrační snímek)
(Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. června 2016
19:59

Desetiletý chlapec dnes ráno ve škole u francouzského Lyonu vážně zranil nožem dvanáctiletého spolužáka. Prý se tak bránil jeho vyhrožování a vydírání. Zpočátku se zdálo, že bodnutí nožem bude napadenému osudné, později však lékaři podle médií oznámili, že chlapec je mimo ohrožení života.

Mladší z žáků stejné třídy před zraky svých kamarádů při hádce u vchodu do školní budovy náhle vrazil druhému chlapci do břicha kuchyňský nůž, uvedla starostka obce Vénissieux Michele Picardová. Podle ní byli chlapci dosud bezproblémoví.

To, že chlapci řešili spor takovým způsobem, starostka označila za selhání společnosti. Vyzvala vládu, aby přijala preventivní opatření.

Mladého útočníka hned po činu zadržela policie. Ve speciální vazbě pro osoby mladší 13 let může strávit až 12 hodin; tuto dobu může soudce jednou prodloužit o dalších 12 hodin.

Krátce po dopoledním incidentu úřady vyslaly na místo tým psychologů, kteří pohovořili se žáky. Vedení školy hovořilo s přítomnými rodiči. Škola byla poté uzavřena.

„Toto drama ilustruje stav naší společnosti, její rozštěpení, nedostatek opor v ní. To vše vede k násilí. Stále více čelíme zhoršujícímu se ovzduší v našich školách,“ uvedla v prohlášení starostka Picardová.

djaba ( 16. června 2016 09:54 )

 I se mnou chodili do sedmé tři trýznitelé , kteří dvakrát propadli .Já a pár dalších jsme dostávali od nich takové kuřivo ,jenže žádný učitel to neviděl .Ani se té kudle nedivím .

Zobrazit celou diskusi