Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Matka 11 dětí porazila i rakovinu: V gay klubu ji zastřelil islámský fanatik

Autor: lm - 
15. června 2016
13:37

Matka 11 dětí dvakrát porazila zákeřnou rakovinu, aby nakonec našla smrt v gay klubu v Orlandu. Brenda Lee Marquez McCool (†49) se šla jenom pobavit se svým synem na večer salsy. Když dovnitř vtrhl šílený střelec, neváhala a bránila svého syna vlastním tělem před kulkami.

Brenda Lee Marquez McCool (†49) byla pyšnou a milující maminkou celkem 11 dětí a navíc statečnou bojovnicí. Před osmi lety jí lékaři sdělili, že má rakovinu a moc času jí nezbývá, ale ona to odmítla nechat jen tak. Na místo truchlení si užívala každý den se svými dětmi a jinak tomu nebylo ani v sobotu večer.

Brenda milovala salsu, a proto vyrazila se svým 21letým synem Isaiahem do gay klubu Pulse. Po půlnoci dovnitř ale vtrhl islámský fanatik Omar Mateen (†29) a začal pálit po návštěvnících z poloautomatické pušky. Nakonec zbraň namířil i na matku se synem.

„Brenda ho viděla, jak na ně míří. Zakřičela na Isaiaha, aby si lehnul, a stoupla si před něj,“ popsala serveru New York Daily News švagrová Ada Pressley. Střelec Brendu trefil dvakrát. „Zastřelil ji. Tak moc milovala své děti. Kdyby to neudělala, určitě by (její syn) zemřel,“ dodala Ada.

Isaiah svou matku kvůli panice v klubu ztratil z dohledu. Policisté ho pak odvedli od klubu do bezpečí. Isaiah ji hledal všude, ale v pondělí přišla zdrcující zpráva. Orlandská radnice identifikovala Brandu jako jednu ze 49 obětí.

Podle sestry si to mladík neustále vyčítá. „Myslí si, že to všechno byla jeho vina,“ uvedla Khalisha Pressley pro NBC News. „Jen tu ležím a přemýšlím, že ještě před 24 hodinami jsem byl s maminkou. Nemůžu to pochopit. Miluju tě, mami,“ napsal Isaiah na svůj Facebook.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ruudazvostravy ( 15. června 2016 19:17 )

 Holt týdle gejácy sou hrozně zranitelný.Dyk voni nemaj nic jynýho na vobranu,neš jedině tak proti bambytce tasyt stopořenýho čů*ráka.

naidka ( 15. června 2016 16:06 )

Nevím už, co by se mělo stát, aby zaslepení sluníčkáři prohlídli.

Nezadat ( 15. června 2016 15:37 )

A pak,že islám není nejhorší svinstvo na světě.Den co den mě to víc a víc přesvědčuje.Teď jsem zvědav na sluníčkáře jak se rozhodnou a koho odsoudí když do dosavad podle nich gayové a slimáci jsou nejlepší na světě a přináší nám obohacení našeho genofondu.

Zobrazit celou diskusi