Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jeho puška usmrtila 49 lidí: Vinný se rozhodně necítím, tvrdí prodejce zbraní z Orlanda

Autor: rc - 
14. června 2016
22:16

Jeho zbraní bylo usmrceno 49 lidí a dalších 53 zraněno. Prodejce zbraní z floridského Orlanda, u kterého si koupil zbraň islámský fanatik Omar Mateen (†29), se však vinný necítí.

Největší masakr v historii Spojených států! Při krvavém běsnění Omara Mateena (†29), který v brzkých ranních nedělních hodinách vtrhl do gay klubu Pulse ve městě Orlando na slunné Floridě, zemřelo 49 lidí. Hrozný masakr byl spáchán zbraní AR 15. Tu podle anglického serveru DailyMail džihádista, který se hlásil k Islámskému státu, pořídil v střeleckém centru St. Lucie. Prodal mu ji od pohledu drsný chlap Ed Henson, a to jen pár dní před osudným večerem.

„Je to hrozné, ale já nedělám zákony. Pouze je dodržuji,“ řekl novinářům chlapík, kterému se přezdívá velký Ed. „Soucítím s rodinami i oběťmi. Nedokážu si představit, jakému hororu musí čelit,“ dodal. „Udělal jsem vše podle předpisů. Nehodlám být považován za darebáka. Neudělali jsme nic špatného,“ brání se bývalý policejní důstojník.

Dále dodal, že pokud by džihádista nekoupil zbraň v jeho obchodě, pořídil by si ji v nějakém jiném. Šílený střelec totiž vlastnil několik licencí. Islámský fanatik prošel armádním výcvikem a byl dlouhodobým zaměstnancem u bezpečnostní služby.

Omar do klubu vtrhl kolem druhé hodiny ranní a všechny návštěvníky držel jako své rukojmí. Na místo byla dokonce povolána speciální jednotka SWAT, která dorazila kolem páté hodiny. Horor v klubu však skončil, až když odbila šestá. Tehdy se na Twitteru objevila zpráva, že byl džihádista zastřelen.

vvogh.t ( 15. června 2016 08:44 )

a to jako měl být fór? ty primitíve, no ještě že sis dopsal smajlíka hňupe

vvogh.t ( 15. června 2016 08:41 )

bizon_pepa ( 15. června 2016 08:32 )

vvogh.t a sairait. Chápu, že jste ještě trochu otřeseni a rádi, že jste se z toho klubu dostali.

vvogh.t ( 15. června 2016 08:16 )

asi maj ještě zbytkáč, ko.kotí hlavy

sairait ( 15. června 2016 08:14 )

jak můžete srovnávat auto a samopal vy dva ožralý curaci!

Zobrazit celou diskusi