Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dům střelce z Orlanda: Rodinné fotografie, hromada hraček a kalendář s Mickey Mousem

Autor: venu - 
14. června 2016
06:31

Vrah Omar Mateen (†29), který je zodpovědný za smrt 49 lidí v gay klubu v americkém městě Orlando, žil v bytě ve Fort Pierce. Toto místo je vyzdobeno fotkami vrahova syna (3), hračkami, komiksovými postavičkami a kalendářem, kde si Mateen poznačil, že 7. června dojde k něčemu velkému. Ke střelbě ale došlo o několik dní později. Co dalšího se našlo v jeho bytě?

V bytě vraha 49 lidí, kteří se bezstarostně bavili v jednom z gay klubů v Orlandu, byste našli zcela běžné věci. Nic nenaznačovalo tomu, že by se Omar Mateen chystal na chladnokrevný útok. Podle sousedů byl tichým mužem, který pracoval jako hlídač. Ve skutečnosti však ve svém domě v Port St. Lucie shromažďoval zbraně, aby mohl v nedalekém Orlandu postřílet desítky nevinných lidí.

Mateen byl otcem tříletého syna, jehož přítomnost byla v bytě vidět na první pohled. Pokoj měl plný hraček, povlečení Star Wars, plyšáci se váleli všude možně a nechyběly ani balónky k narozeninám nebo s postavičkou Mimoně. Přítomny byly i rodinné fotografie. Zdobily snad každou zeď v bytě, také lednice jimi byla obsypána.

Vyvěšený měl Mateen také kalendář s Minnie a Mickey Mousem, ve kterém měl poznámku u data 7. června – Den D, 22 hodin. Útok však spáchal o několik dní později – 12. června. Je snad možné, že hororový útok plánoval uskutečnit už dříve?

„Nebyl vyrovnaný člověk. Po pár měsících mi začal ubližovat třeba kvůli tomu, že nebylo uklizeno,“ uvedla Omarova první manželka Sitora Yusufiy. Také dodala, že během jejich manželství Omar vlastnil zbraň a jeho nenávisti vůči gayům si nikdy nevšimla.

Navíc se prý dost věnoval cvičení, posilování a hubnutí. V domě měl posilovací stroje a mnoho činek. Údajně také požíval steroidové přípravky.

Devětadvacetiletý Omar Mateen se narodil v USA, jeho rodiče jsou ale z Afghánistánu. Podle FBI měl vazby na radikální hnutí Islámský stát (IS), který se také k útoku přihlásil. Mateenův otec Seddique Mir Mateen podle agentury AP uvedl, že svého syna zažil rozčileného, když před několika měsíci viděl v Miami dva líbající se muže. To podle otce mohlo mít vliv na jeho akci.



pepen ( 14. června 2016 07:07 )

Myslím si jedno,že Muslimové mají problém sami ze sebou!!!Určitě měl nějaký pletky s homosexualitou-pořád se fotil,cvičil a hubnul.Záhlédl dva líbající se muže a to ho rozčílilo.To znamená,když mě někdo rozčílí,tak budu vraždit!!??Co na Facebooku fotografie dětí-uřezané hlavy,vyrvané srdce,pověšené děti,bez kůže celé hlavy!!!Ženy uřezané hlavy!!!To je také někdo z dětí a žen rozčílil!!!To dovolí jejich Alah???Ne tento národ je zfanatizovaný-zabijí pro potěšení.V Evropě a jiných civilizovaných zemích nemají,co dělat!!!!Ať si zůstanou,tam kde žijí!!!Pokud to politici dovolí-aby obsadili Evropu-tak z Bohem s námi!!!!Vyvraždí všechny Evropany!!!!

Zobrazit celou diskusi