Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Noční můra ISIS je zpět! Anděl smrti masakruje islamisty v Iráku

Autor: lm - 
9. června 2016
13:26

Iráčan Abu Azrael nahání hrůzu všem islamistům. Nyní se zapojil do bojů o Fallúdžu. Nemilosrdný bojovník kosí islamisty s těžkým kulometem v první linii.

Abu Azrael, jehož přezdívka v překladu znamená „otec archanděla smrti“, je muž jako hora, který se nezalekne ničeho. Irácký šiíta s islamisty bojoval už v minimálně šesti bitvách a zářezy z nich by se mu zřejmě na pažbu nevešly. Podle fanoušků má totiž na svědomí minimálně 500 životů džihádistů.

Abu Azrael se objevil na nahrávce z bitvy u Fallúdži. Statný bojovník tentokrát odložil sekeru a vzal si těžký kulomet, jímž z první linie pálil do islamistů hlava nehlava. Abu Azrael nemá s fanatiky z ISIS žádné slitování a bojovníkovi je mnohdy vyčítána jeho krutost.

O původu Abu Azraela se toho moc neví. Spekuluje se, že je to bývalý univerzitní profesor tělocviku, velmi zdatný v bojových uměních a střelbě. Azrael také přiznal, že bojoval už dříve. Prvně se postavil na stranu Saddáma Husajna při invazi USA do Iráku. Později pomáhal poblíž Damašku milicím syrského prezidenta Bašára Asada odrážet útoky rebelů.

Iráckou Fallúdžu okupují islamisté už od ledna 2014. Irácká armáda zahájila operaci k osvobození města na konci května, ve skutečnosti ho ale obléhala už téměř šest měsíců a dovnitř se od té doby nedostaly žádné dodávky. Boje komplikuje přítomnost civilistů. Podle OSN mohlo ve Fallúdži uváznout až 90 000 civilistů, předchozí odhady hovořily o 50 000 lidí. Fallúdža leží 50 kilometrů západně od Bagdádu. Hlavní přístupové trasy do města jsou podle AP poznamenány leteckými údery, ale IS je také zaminoval a bojuje ze zákopů.

vosavopruz ( 9. června 2016 17:38 )

kdes byl takovou dobu?

rbwtrnava ( 9. června 2016 17:11 )

clovek ktory pisal tento clanok, si spokojny so svojim zivotom? na toto si vyrastol, aby si pisal o niekom, kto striela do vzduchu a vsetci ISIS su uz v europe? o niekom, kto asi po vystrielani zasobnika povie, ze teraz som urcite zabil dalsich 2 teroristov? obdivujem vasu pracu

adavo ( 9. června 2016 16:22 )

Světu chybí láska, proto je všude tak nespravedlnosti, násilí a jiných neduhů. Láska! http://albafos.wbs.cz

dylina ( 9. června 2016 15:22 )

Kam se na něj hrabe Rambo!

Zobrazit celou diskusi