Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po teroristickém útoku v Izraeli čtyři mrtví. Paz (22): Všichni jsme utíkali

Autor: ČTK, tmp - 
8. června 2016
22:01

Při střelbě v Tel Avivu zemřeli dnes večer tři lidé, dalších osm bylo během útoku v místním nákupním centru zraněno, sdělila policie. Její mluvčí uvedla, že byli zneškodněni nejméně dva pachatelé podezřelí z terorismu. Podle policie šlo o dva palestinské příbuzné z oblasti Hebronu.

Útok se odehrál navečer v obchodním centru Sarona Market ležícím ve čtvrti plné kaváren a restaurací. Nejméně jedna žena je podle médií v kritickém stavu, další lidé byli s vážnými zraněními převezeni do nemocnice.

Jen dvě stě metrů od místa útoku byl s přáteli také Paz (22). „Bylo to přímo v tržišti v otevřeném prostoru, kde je hodně obchodů a restaurací. A v jedné restauraci na konci centra jsme najednou slyšeli nějaké střílení a viděli jsme utíkat spoustu lidí, tak jsme utíkali taky, nevěděli jsme, co se děje. Během minuty tam bylo strašně moc policejních aut a přijela záchranka,“ popsal exkluzivně pro Blesk.cz. „Teď už jsme naštěstí v bezpečí,“ dodal mladý muž pocházející z Izraele.

V Tel Avivu útočíli teroristé. Policisté zneškodnila dva z nich V Tel Avivu útočíli teroristé. Policisté zneškodnila dva z nich | EPA, Reuters, ČTK

K útoku došlo v kryté tržnici Sarona Market, v jejíchž restauracích bývají navečer stovky lidí. Deník Haarec přinesl informaci, že byla dvojice střelců maskovaná za ortodoxní židy a spustila palbu na lidi procházející tržnicí.

Byli převlečení za židy

Policisté nyní prohledali oblast, žádného dalšího komplice útočníků však nenašli. Podle mluvčí je jeden ze střelců v nemocnici, o osudu druhého není nic známo.

V Izraeli během osmi měsíců zemřelo při palestinských útocích na 30 lidí. Za stejnou dobu zabili Izraelci asi 200 Palestinců, které většinou označili za původce útoků.

Podle policie byli zneškodněni nejméně dva pachatelé podezření z terorismu. Video zveřejněné na Twitteru ukazuje moment, kdy byl střelený jeden z nich.

Poblíž centra se nachází velení izraelské armády a ministerstvo obrany.

martinbraun ( 9. června 2016 04:51 )

Byli převlečení za židy? Co to je vy kreténi? Jak se převléká za žida?

Nezadat ( 8. června 2016 23:43 )

200 to je tragédie,doporučil bych častější cvičné střelby.

Zobrazit celou diskusi