Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Letadlo Iron Maiden zesměšnilo stroje Merkelové a Hollandea. Internet plní vtípky

Autor: val - 
3. června 2016
18:05

V poměřování letadel přední evropští politici ostrouhali. Na curyšském letišti se náhodou vedle sebe objevily stroje Angely Merkelové, Françoise Hollandea a heavy metalové kapely Iron Maiden. Lidé se nyní baví fotografií, z níž je patrné, že boeing slavné skupiny totálně zastínil menší letadla německé kancléřky a francouzského prezidenta.

Boeing 747 kapely Iron Maiden není jen ledajakým letadlem, ale také jedním ze znaků skupiny. Na trupu nese její název a název aktuální koncertní tour, v jejímž rámci kapela přiletěla do švýcarského Curychu.

Ve stejné chvíli se na tomtéž letišti sešla ve středu také letadla Merkelové a Hollandea. Jak je patrné z fotografie, byla zhruba dvakrát menší než boeing slavné kapely. Lidé si z toho na internetu dělají legraci. „Iron Maiden by byli vhodnější i v čele státu, alespoň by neustále nešli proti vlastním lidem,“ stojí například v jednom komentáři.

Letadlo Ed Force One na letišti v Curychu Letadlo Ed Force One na letišti v Curychu | Profimedia

Další upozorňuje na to, že kdyby byla situace opačná a letadlo Merkelové příliš velké, lidé by ji za to kritizovali. Podle jiných Iron Maiden za více než 40 let svého působení toho pro svět udělal víc pozitivního než světoví politici.

Letoun vozící skupinu Iron Maiden se jmenuje Ed Force One po jejím maskotu Eddiem a odkazuje svým názvem na americký prezidentský speciál Air Force One. Pilotuje ho sám frontman kapely Bruce Dickinson. „Do 747 dokážeme dostat celý tým, všechna zavazadla a celou naši scénu. Uveze prostě všechno a všechny, které potřebujeme,“ pochvaluje si svůj boeing.

Podívejte se, jak to vypadá v útrobách letadla: 

dragondra ( 4. června 2016 11:25 )

Pravda,udělali toho víc než ten šašek a ta Milka.

Zobrazit celou diskusi