Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nebezpečný vězeň na útěku: Recidivista je prý za hranicemi, máme se bát?

Nebezpečný vězeň na útěku: Recidivista utekl z vězení u českých hranic.
Nebezpečný vězeň na útěku: Recidivista utekl z vězení u českých hranic.  (Autor: Policie, archiv)
Autor: lm - 
7. června 2016
22:11

Ze slovenské věznice Leopoldov utekl nebezpečný vězeň a mohl by být v Česku! Recidivista Ľubomír Behan (24) zmizel ve čtvrtek ráno během vězeňských prací. Pátrají po něm stovky policistů. Bezpečnostní analytik Juraj Zábojník si myslí, že už je dávno za hranicemi.

Ľubomír Behan (24) byl odsouzen za loupeže k bezmála devítiletému trestu odnětí svobody. Mladík není žádné neviňátko a už jako nezletilý skončil na devět měsíců v ústavu pro výkon trestu mladistvých.

Čtyřiadvacetiletý vězeň pracoval minulý týden ve čtvrtek ráno na opravě střechy střelnice, která je hned za zdmi leopoldovské věznice. Na desítku pracujících vězňů dohlíželi tři dozorci. Podle informací televize JOJ ze zdroje blízkého vyšetřování se vězeň měl po vlastních dostat do nedalekého Hlohovce, kde ho už měl čekat komplic na motorce.

Po uprchlém vězni pátrají stovky policistů a členů vězeňské a justiční stráže. Slovenský server Pluska.sk požádal o vyjádření bezpečnostního analytika Juraje Zábojníka. Ten se nediví, že vězeň utekl, a pozastavuje se nad tím, že byl takový člověk vůbec poslán na práce mimo věznici.

„Je to velmi jednoduché, pokud má vězeň pravidelný režim. A on pracoval mimo areál věznice pravidelně, čili věděl místo, čas, den. A dnes se s někým spojit zpoza mříží opravdu není problém,“ uvedl. „Velmi bych se divil, kdyby ho chytili zde u nás. Ten už je dávno pryč,“ uzavřel. Po uprchlém vězni nyní pátrají i policisté ze schengenského prostoru, tedy i u nás.

Odsouzený Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlé postavy. Má krátké vlasy v barvě špinavé blond. Má modré oči. Po celém těle, na nohou a rukou má výrazné tetování. „Občané si musejí uvědomit, že vězeň na útěku byl trestán za loupež, což je násilný trestný čin. Jelikož už byl odsouzen, tak nemusí mít zábrany a měli by k němu civilisté přistupovat co s největším ohledem,“ řekla policejní mluvčí Mária Linkešová.

Video  Z věznice Leopoldov utekl nebezpečný vězeň.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

balin ( 8. června 2016 09:09 )

u českých hranic? cca 90 km

Zobrazit celou diskusi