Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivý scénář apokalypsy: Co by se stalo s naší planetou, kdyby lidstvo vymřelo?

Autor: red - 
2. června 2016
23:38

Uvažovali jste někdy nad tím, jak by Země vypadala, kdyby lidstvo zmizelo? Podle nově zveřejněného videa by rozhodně netrvalo dlouho, než by se naše planeta restartovala.

Pokud by nastala apokalypsa a naše lidstvo zmizelo, co by se stalo s naší planetou? To se snaží objasnit nedávno zveřejněné video na kanálu #Mind Warehouse na portálu YouTube.

Několik hodin po katastrofě by Země téměř celá pohasla. Většina elektráren by totiž bez lidské obsluhy přestala fungovat. Solární panely by zapadaly prachem, větrné turbíny by se bez maziva zastavily, jedině vodní elektrárny by ještě dokázaly elektřinu generovat. „Na západě Spojených států generátory Hooverovy přehrady pohání vodní tok z přehrady Mead. Bez dozoru by mohly fungovat několik měsíců, možná i let,“ vysvětluje video. Po zastavení elektřiny by pak po několika dnech došlo k zatopení většiny podzemních drah, protože by přestaly fungovat systémy odčerpávání podzemní vody.

Z dalšího scénáře už se dělá úzko. Zhruba po deseti dnech by hlady poumírali domácí mazlíčci a hospodářská zvířata. Začaly by se tvořit smečky divokých psů, které by šly po ostatních zvířatech. Po měsíci by se vypařila chladicí voda v jaderných elektrárnách a po Zemi by došlo k sérii jaderných katastrof, horších než Černobyl a Fukušima.

Po 25 letech by tři čtvrtiny měst pohltila vegetace, některé jako Las Vegas či Dubaj by pohltila poušť. Budovy, mosty a věže ze železa by zkorodovaly a začaly se hroutit asi po 300 letech. Zhruba po 10 tisících letech by pak po naší civilizaci nezbylo moc památek. Zachovány by byly pouze útvary z kamene, jako jsou pyramidy v Gíze, Velká čínská zeď či Mount Rushmore.

joudajoudovy ( 3. června 2016 08:14 )

zrejme mate spatne informace. planetu nejvice ohrozuji amici.

naidka ( 3. června 2016 07:58 )

Pro Zemi by to nebyla žádná apokalypsa, naopak, velká úleva. Žádné války, všechny výdobytky civilizace by zarostla tráva a zvířata, která nejsou závislá na člověku, by se úspěšně rozmnožila a byl zde byl ráj na Zemi.

tgbg ( 3. června 2016 07:43 )

Ruští nacisti už na této apokalypse horečně pracují!!!!

Zobrazit celou diskusi