Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejstarší terorista světa: V řadách ISIS bojuje 81letý Číňan

Autor: shp - 
5. června 2016
07:01

V jeho věku se vrstevníci těší na důchod, případně na polévku v domově důchodců. On si však leští kalašnikov a hrozí zabitím všech bezvěrců. Islamista Muhammed Ami (81) je pravděpodobně nejstarším teroristou světa. Bojuje v řadách ISIS, nebo se tak alespoň snaží tvářit.

Když Muhammed zjistil, že jeho syn islamista byl zabit v řadách ISIS při bojích v Sýrii, rozhodl se do země odcestovat s celou svojí rodinou. Radikálové z obávané teroristické skupiny toho využili, aby staříka ukázali v propagačních videích.

Chtějí tím ukázat, že i v řadách ISIS může džihádisty čekat spokojené stáří a nejenom smrti. Dědeček, který byl členem islamistické skupiny i v Číně, se nyní stal v řadách teroristů celebritou. Na fotografiích pózuje s kalašnikovem a usmívá se po boku spolubojovníků.

Nakolik se však účastní bojů, je však otázkou. Sám ale tvrdí, že zvládl výcvik ISIS jako jakýkoliv jiný džihádista. „Přišel jsem k Islámskému státu a prošel výcvikovým kempem i přes můj vysoký věk,“ tvrdí Muhammed Ami.

„Ve výcvikovém kampu jsem se plazil, běhal i valil po zemi,“ dodal starý džihádista. Do Sýrie s sebou vzal z Číny manželku, děti i vnoučata. V Číně prý v minulosti působil jako imám – islámský duchovní.

marti33 ( 27. června 2016 08:32 )

Zatímco naši důchodci akorát přemýšlí kde by co sežrali, aby ještě víc připomínali vypasené vepře. Jak se bude dařit jejich vnoučatům je absolutně nezajímá.

tosto ( 5. června 2016 09:27 )

Jestli udrží moč ?????

karelka ( 5. června 2016 08:38 )

Kvůli nějaké té přidělené jezídce jako sexuální otrokyni bych také uvažoval o nějakém tom připojení k bojovníkům...

Zobrazit celou diskusi