Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malé letadlo nouzově přistálo na dálnici: Zvědaví řidiči způsobili kolony

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: ČTK - 
31. května 2016
06:56

Malé jednomotorové letadlo bylo v pondělí nuceno přistát na frekventované dálnici v americkém státě Mississippi, kde za plného provozu pilot dokázal předejít jakémukoli zranění. Podle agentury AP jej k nouzovému manévru přiměl nedostatek paliva. Dopravu výrazně zpomalili zvědaví řidiči přibržďující u odstaveného letadla.

Čtyřiadvacetiletý pilot klesl se strojem, v němž letěl ještě jeden spolucestující, na mezistátní dálnici I 10 poblíž Biloxi v mississippském okrese Jackson. Zprvu prý chtěl doletět na nejbližší letiště, pak si ale uvědomil, že stroj již pouze klouže vzduchem bez motoru, a rozhodl se přistát na dálnici.

Podle řidičů sledujících neobvyklý manévr byl pilot schopen dát najevo, že potřebuje přistát, a motoristé to vesměs pochopili. „Všichni zapnuli výstražná světla a zpomalili skoro na jeho rychlost, když dosedl na vozovku, mírně poskočil, ale pak to namířil do pravého pruhu. Přistál s tou věcí vážně perfektně,“ řekla místní televizi WLOX-TV Sarah Washburnová, která jela o několik aut za letadlem.

Policie okolnosti nehody vyšetřuje, k žádným zraněním podle ní nedošlo. Dálnice zůstala otevřená a nejvýraznějším omezením jsou podle policistů zvědaví řidiči, kteří si za jízdy letadlo fotí a natáčejí, čímž výrazně zpomalují dopravu.

WLOX.com - The News for South Mississippi

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi