Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Teta diktátora Kim Čong-una řekla detaily z jeho mládí. Sama podniká v USA

Autor: ČTK, mik - 
30. května 2016
11:30

Ne všichni z rodiny diktátora Kim Čong-una žijí v Severní Koreji a zažívají zdejší tvrdý režim. Vůdcova teta provozuje v USA čistírnu a už skoro dvacet let si plní svůj „americký sen“. Její příběh přinesl list The Washington Post, kterému odhalila i řadu zajímavostí o muži, jenž vládne KLDR

Paní Ko Jong-sok žije v USA s manželem, třemi dětmi a hlavně novou identitou. Podobu jejího obličeje a místo bydliště list nezveřejnil. King Čong-un se podle ní narodil v roce 1984, ne v 1983, jak většina zdrojů uvádí. Ve stejném roce jako její syn. „Vyměňovala jsem jim oběma plenky,“ vzpomínala.

Později se o Kima a jeho bratra starala i ve Švýcarsku, kde oba studovali na mezinárodní škole. Kim Čong-un, který byl prý posedlý basketbalem, do Bernu přijel v roce 1996, když mu bylo 12 let. „Když mu matka vyčítala, že se málo učí, neodmlouval, ale protestoval jinými způsoby, například přestal jíst,“ dodala.

Paní Ko s manželem odjeli do USA v roce 1998 ze Švýcarska zřejmě proto, že se obávali, že se v KLDR dostanou do nemilosti. Sestra paní Ko, která byla partnerkou tehdejšího vůdce Kim Čong-ila a matkou Kim Čong-una, totiž měla konečné stádium rakoviny prsu. Ko s manželem se tak domnívali, že po její smrti nad nimi nebude mít kdo držet ochrannou ruku.

Od americké CIA dostali finanční pomoc, která podle listu The Washington Post činila 200.000 dolarů (asi 5,4 milionu korun), a novou identitu. Teta a strýc severokorejského diktátora tedy začali žít v USA. Mají velký patrový dům, dvě auta, velkou televizi a na dvoře gril.

Fotogalerie Severokorejský vůdce Kim Čong-un 9 fotografií

A ačkoliv neviděli své příbuzné v KLDR skoro dvacet let, jsou pro tajnou službu stále zdrojem informací. „Oni (CIA) si mysleli, že musíme vědět nějaké státní tajemství, ale nevěděli jsme nic,“ řekl Kimův strýc Ri Kang. Někdy ale agenti CIA za ním a jeho ženou chodí s fotkami Severokorejců, aby je zkusili identifikovat.

jirka1or ( 30. května 2016 15:22 )

Všichni Mocní, co řídí tento svět, jsou narušení lidé, opojení svou všemohoucností a množstvím svých peněz. Myslí si, že si můžou dělat co se jim zachce. Platí to pro všechny, bez vyjimky - Kim Čong-un, USA & Izrael. Ta poslední dvojice zatáhne Evropu do války proti Rusku. Izrael jsou ti mocní, co přez peníze ovládají svět - USA jsou jen sval, vykonavatel. Arabský svět je třeba vyčistit od místního obyvatelstva, aby bylo možno nerušeně čerpat ropu a vydělávat peníze. Proto to množství dezinformovaných Arabů, proudících do Evropy, vybavených mobily, penězy, podplacené Vlády evropských státu a podobně. Ono se to ropou však zaplatí. Pokud ovšem nedojde k občanské válce.

anno ( 30. května 2016 15:02 )

Každá špína na své příbuzné má nějakou cenu, že paní KO /200tisíc$ od CIA/!!!!!

sores ( 30. května 2016 14:11 )

 Odporný člověk od pohledu,vyžrané prase ale ještě odpornější jeho politikou! nechal zavraždit i své příbuzné. Ten podčlověk je psychicky narušený, nechápu jak se ho všichni bojí.

hidrantt ( 30. května 2016 13:37 )

tak to sem se toho dozvěděl

Zobrazit celou diskusi