Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženu (46) sežral krokodýl, kamarádka mu ji u pláže marně lovila z tlamy

Australance se nepodařilo zachránit kamarádku z tlamy krokodýla (ilustrační foto).
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: sou, ČTK - 
30. května 2016
07:50

Sedmačtyřicetiletá Australanka se marně snažila zachránit svou o rok mladší kamarádku z tlamy krokodýla, který je napadl, když se rozhodly jít si pozdě večer zaplavat u pláže na severovýchodě Austrálie. V pondělí o tom informovala místní policie.

Ženy byly v noci na pondělí ve vodě hluboké jen po kolena u pláže Thornton v národním parku Daintree ve státě Queensland, když mladší z žen popadl krokodýl a vlekl ji pod vodu. 

„Její kamarádka se ji pokoušela zachytit a odtáhnout do bezpečí, ale nepodařilo se jí to,“ řekl policista Russell Parker. Žádnou stopu po pohřešované ženě nenašel ani vrtulník vybavený termální kamerou, který vzlétl ještě v noci. V pondělí za úsvitu obnovily záchranné týmy pátrání z vrtulníku, lodi i na zemi.

Poslanec Queenslandu Warren Entsch obvinil oběť tohoto útoku z ignorování varovných signálů. „Nemůžeme uzákonit zákon proti lidské hlouposti,“ řekl Entsch v pondělí s tím, že je to tragédie, ale ženy mohly varovné cedule vidět všude v regionu Daintree. 

Parker ale pro agenturu AP uvedl, že ženy o tomto nebezpečí možná nemusely nic vědět, protože nebyly místní. Žena, která přežila, byla převezena do nemocnice s šokem a odřeninami, které utrpěla, když se o ni krokodýl otřel. 

Útok se stal nedaleko místa, kde v roce 2009 více než čtyřmetrový krokodýl zabil pětiletého chlapce. V roce 1985 tam pětimetrový krokodýl zabil třiačtyřicetiletou plavkyni.

gabreta ( 30. května 2016 11:17 )

Asi stejní čecháčci, jako mladí voliči z kavárny, kteří volili Kchárla s čírem taky nad hrobem!

Zobrazit celou diskusi