Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turecko s Američany likviduje ISIS: Hlásí 104 padlých islamistů

Bombardování a palba byly pro ISIS smrtící (ilustrační foto).
Bombardování a palba byly pro ISIS smrtící (ilustrační foto).  (Autor: Twitter)
Autor: bru/ČTK - 
28. května 2016
11:08

Letecké údery koalice vedené Spojenými státy a palba tureckého dělostřelectva proti pozicím Islámského státu v Sýrii zabily 104 bojovníků této radikální organizace. Uvedla to dnes agentura AP s odvoláním na turecká státní média. Dodala, že turecké informace nebylo možné ověřit a ani není jasné, jak Turci k výčtu ztrát IS dospěli.

Páteční údery proti IS podle turecké agentury Anadolu následovaly několik hodin poté, co rakety odpálené ze severu Sýrie zranily pět lidí na jihu Turecka. Nálety a dělostřelecká palba také zničily sedm budov, které IS používala pro svá velitelství.

Turecko v posledních týdnech bombarduje severosyrské pozice IS v odvetě za ostřelování tureckého hraničního města Kilis. V něm žije na 100 000 syrských uprchlíků, kteří utekli před občanskou válku v Sýrii. Od začátku roku tam při přeshraničních útocích zemřelo 21 lidí a desítky dalších osob byly zraněny.

bleskbulvar ( 28. května 2016 19:33 )

Jsou jich desítky tisíc. Co je to 104? A jak to v tom masakru spočítali? Turkům se nedá věřit vůbec v ničem.

hejhej ( 28. května 2016 15:58 )

Pořád málo !!!

tgbg ( 28. května 2016 13:32 )

Rusko je v ofenzivním postavení a zahání západ do defenzívy, které musí západ chtě nechtě čelit. Putin má zájem na válce o Donbas, protože Rusko je naprosto ekonomicky ne dně. Rusko začalo již za éry SSSR stěhovat do oblastí o které mělo evidentní zájem plíživě miliony rusů. Známe je jako pátou kolonu. Rusové měli v Drážďanech i u nás miliony Rusů. Zaplať pánbůh jsme se jich dokázali zbavit. Putin zcela jistě tuto taktiku odkoukal od Hitlerovského Německa, které také podporovalo ať finančně tak zbrojně sudetské Němce. Takže jestli je někdo v NATO musí se bránit ruskému imperializmu a ruské rozpínavosti. Hlavním nepřítelem je Rusko, protože zbaběle napadá bez jakékoli vyhlášení války své sousedy.Nyní na rozdíl od dob komunizmu kupujeme kvalitní výrobky a potraviny. Rusáci nám za dobu 22leté okupace ukradli co se dalo(uran) a totálně zdevastovali rozsáhlá území, které jako drzí okupanti zabrali. Konečně také pijeme vynikající české pivo a ne komunistické umělotiny a odvar z kopřiv. Za rozpoutání války na Ukrajině(Gruzii) může tenhle nenažraný ruský velkokapitál.Jde o moderní ruský kolonialismus a otrokářství. Rychle zbudujme kvalitní armádu, aby to ruské fašisty odradilo!!!

dumik ( 28. května 2016 13:18 )

to je snah humoristická příloha, Jediný, kdo skutečně likviduje ISIS jsiou Kurdové, rusové a Asadovci.

Velemak ( 28. května 2016 11:50 )

Vivat Putin!!! Vivat Rusko!!!!

Zobrazit celou diskusi