Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tsipras s Putinem si notovali. Řecko bude aktivně obchodovat s Ruskem

Autor: ČTK, bud - 
27. května 2016
22:05

Ruský prezident Vladimir Putin a řecký premiér Alexis Tsipras uzavřeli v Aténách sérii dohod o vzájemné spolupráci, mimo jiné v oblasti investic, vědy, školství, turistiky a obnovitelných zdrojů. Rovněž podepsali politickou deklaraci ohledně řecko-ruského dialogu o mezinárodních a regionálních otázkách společného zájmu.

Vladimir Putin na společné tiskové konferenci pak slíbil, že velký přínos pro Řecko bude mít turistické odvětví, přičemž odhadl, že by v letošní sezoně mohl tuto jihoevropskou zemi navštívit až milion ruských turistů. Upozornil, že jejich zájem o Řecko v poslední době roste – v březnu jejich příliv stoupl o více než 500 procent.

Putin také upozornil, že existuje ještě velký prostor pro spolupráci v energetické oblasti a slíbil příliv ruských investic v rámci privatizačních plánů řecké vlády například v oblasti dopravy.

Tsipras prohlásil, že cílem Atén je stát se významným energetickým uzlem v oblasti. Putin si v této souvislosti postěžoval na komplikace, na které Moskva neustále naráží ve snaze vybudovat ropovod spojující Rusko s jihovýchodním křídlem EU.

marais ( 28. května 2016 11:32 )

Že se Putin na Tsiprase a celé Řecko nevykašle...ten řecký zadlužený spolek je na nic pro každého obchodníka...

tgbg ( 28. května 2016 08:41 )

Co může Putler nabídnout???Jedině muslimské imigranty!!!!

anno ( 27. května 2016 22:28 )

Jo PRAVOSLAVÍ to je jiná třída, než zatuchlý vyžraní nenasytní KATOLÍCI!!!

Zobrazit celou diskusi