Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slovák vozil v autě mrtvolu kamaráda: Za vraždu odsoudili Čecha na 23 let

Bavorák s mrtvým mužem vjel skoro až do nemocnice.
Bavorák s mrtvým mužem vjel skoro až do nemocnice.  (Autor: Foto: Nový Čas)
Autor: shp, ČTK - 
27. května 2016
11:49

Vytáhl zbraň a začal střílet po Erikovi (†40) a Patrikovi (30), se kterými měl domluvený obchod. Jednoho Slováka vážně zranil, druhého zabil. Tvrdil, že to bylo v sebeobraně, ale soud v Trenčíně Čechovi Josefu J. (37) neuvěřil a za vraždu a pokus o vraždu ho poslala do vězení na 23 let.

Zatímco Erik byl na místě mrtvý, Patrik skončil s prostřeleným krkem. I s vážným zraněním však dokázal nasednout do auta, do kterého posadil i mrtvého kamaráda a dojel do 10 kilometrů vzdálené nemocnice. V ní se ho lékařům podařilo zachránit.

Obžalovaný se u soudu hájil tím, že během incidentu se pouze bránil, když na něj zmíněný čtyřicetiletý muž namířil zbraň na příkaz posledního z trojice osob zapletených do případu.

Nezbývalo mi nic jiného, než se bránit. Nejsem vrah. Já jsem si pouze chránil svůj život. Pokud bych to neudělal, tak tady už nejsem,“ řekl. Motiv vraždy podle soudu není znám.

Obžalovaný tvrdil, že celý incident způsobily výhrůžky přeživšího muže kvůli zbraním, které si u českého občana objednal. Postřelený muž toto tvrzení označil za výmysl. Čech se proti rozsudku odvolal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi