Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Teroristy z ISIS je snadné zabít, říká studentka, která rok bojovala s džihádisty

Autor: shp - 
27. května 2016
22:37

Je mladá, pěkná, chytrá, ale zároveň nebezpečná. Se zbraněmi se umí dánská studentka politiky zatraceně dobře ohánět. Joanna Palani (23) odjela z Kodaně, aby bojovala proti teroristům z ISIS ve válkou zmítané Sýrii. Po roce bojů proti džihádistům promluvila, jaké to je stát tváří v tvář smrti.

Poté, co Dánsko opustila v listopadu 2014, se Palani přidala k YPG (People’s Protection Unit – Ochranná jednotka lidu), ale později se přesunula k Pešmergům, při nichž stojí Kurdská regionální armáda. „Kurdové bojují za demokracii a západní hodnoty. Kdyby mě zajali nebo zabili, byla bych pyšná na to, proč jsem byla zabita,“ prohlásila Palani ještě v době, kdy v Sýrii pobývala.

Kromě radikálů z ISIS se postavila i jednotkám režimu prezidenta Bašára Asada. Ty jsou podle ní mnohem nebezpečnější než islamisté. „Bojovníky ISIS je snadné zabít. Válečníci ISIS jsou velmi dobří v obětování vlastních životů, ale Assadovi vojáci jsou velmi dobře trénovaní – jsou to zabijácké mašiny,“ prohlásila Palani.

Hned první den bojů zemřel její kolega ve zbrani – švédský voják. Zabil ho sniper, když z dálky viděl, jak si zapálil cigaretu. Trefil ho přímo mezi oči. Nejděsivějším zážitkem pro Palani však bylo, když od radikálů osvobodili malou vesnici poblíž iráckého Mosulu, kam vyrazili do boje.

Našli v ní totiž skrýš nezletilých sexuálních otrokyň. „Všem dívkám bylo pod 16 let – některé byly opravdu mladé. S jednou holčičkou jsem se sblížila v nemocnici, kam jsme dívky museli odvést. Byla to syrská křesťanka a zemřela, když mě držela za ruku,“ vypověděla Palani o hrůzném zážitku.

Bylo jí 11 let a čekala dvojčata. Její tvář byla tak oteklá. To prostě není správné,“ uzavřela bojovnice za svobodu. Po roce bojů se vrátila do své domoviny, kde jí ihned zabavili pas, jelikož mají Dánové zakázáno bojovat v zahraničních konfliktech.

Samo ( 28. května 2016 14:37 )

Carmine, ty jsi to největší jelito, které se tady vyskytuje. Plácáš páté přes deváté a to odpovídá tvému naprosto zdevastovanému mozku. Takovou snůšku nesmyslů nemůže napsat normální a v tom případě logicky uvažující člověk.

Samo ( 28. května 2016 14:33 )

Nenašel jsi lživou a nepravdivou Putinovu odpověď, protože jsi hloupýa ještě k tomu bolševik. Putin a jeho propaganda napíše a řekne pravdu jenom, když se zmýlí. Zatím se mýlí málo, tak pořád dělá co se naučil, když byl agentem KGB. A pravdu mají Poláci, kteří za sousedství s Ruskem ve své historii platili svými životy. Jinak Rusové šli do Sýrie ze dvou důvodů- jednak proto aby tam zbudovali námořní a letecké základny a jako vedlejší produkt vyhnali ze svých domovů civilisty a donutili je imigrovat do Evropy. Po ruských leteckých útocích s kobercovým bombardováním už není kde bydlet, protože tam nezůstane kámen na kamenia o to jim šlo. Bude to území nikoho a v tom případě ruské.

tgbg ( 28. května 2016 10:38 )

 Ruské vedení se zastrašováním svědků a bezostyšným lhaním od začátku války snaží zamlžit skutečnou podstatu událostí v Čečensku. Známý ruský demokrat Sergej Kovaljov například konstatoval, že ruská vláda od samého počátku jen lže a že lže ještě hůř, než kdysi Goebbels a propaganda nacistického Německa. Prezident a vláda Ruské federace vždy hovořili o potírání ozbrojených band, boji proti kriminálním živlům, teroristům a islámským fundamentalistům, cizím žoldnéřům a podobně. Všechna tato tvrzení představují pusté lži. Čečenští bojovníci jsou obyčejnými lidmi, hájícími své vesnice, své domovy, své matky, sestry a rodiny. Skutečné zločinecké bandy představují v Čečensku pouze jednotky ruské armády, které se dopouštějí neslýchaného teroru proti civilnímu obyvatelstvu. Je symbolické, že podle autentických videozáznamů ruské tanky vpadly do Čečenska pod vlajkami s lebkou a zkříženými hnáty... Symbolem počínání ruských vojáků se stal osud patnáctitisícové obce Samaški, kterou Rusové zcela zničili poprvé na počátku války a podruhé v březnu 1996. Po této druhé agresi proti Samaškám nezůstal v celé vesnici stát ani jediný obyvatelný dům a v troskách nalezlo smrti asi tisíc lidí. K ruským obětem zde patřilo i několik set čečenských žen, rozstřílených kulometem z ruského vrtulníku ve chvíli, kdy se s bílými prapory pokoušely vesnici opustit... (viz Lidové noviny, 30. března 1996) Ruská genocida v Čečensku probíhá již nejméně dvě stě let. Zatímco na počátku 19. století žilo v této zemi podle spolehlivých údajů ruské rozvědky jeden a půl milionu Čečenců, roku 1892 už zbývalo jen 143 tisíc těch, kteří přežili století ruských vyhlazovacích válek na Kavkaze.

frank3 ( 28. května 2016 08:31 )

Ty hovado carmin co to tady meles,Debilko

levandulova ( 27. května 2016 23:50 )

 Skvely, ze za Syrary bojuje danska zena. A oni si chudacci putuji Evropou na vylet za letajicimi pecenymi holuby do huby. Degenerace chlapu je fakt k bliti.

Zobrazit celou diskusi