Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové šetří: Vodky vypijí míň než Češi a upírají si maso

Autor: mts - 
27. května 2016
09:13

Rusové jsou proslulí láskou k alkoholu a především k vodce. V posledních letech si ale nedopřávají tak jako dřív. Podle tamního ministerstva zdravotnictví se za posledních pět let snížila spotřeba alkoholu o třetinu. Informují o tom Lidové noviny.

Dospělý Rus dnes spotřebuje v průměru 12,8 litru čistého alkoholu za rok. Přitom ještě před šesti lety to bylo litrů osmnáct. Vyplývá to z dat Moskevského vědeckého centra narkologie. Rusové tak přicházejí o světové prvenství a propadli se i pod Čechy.

Proč spotřeba alkoholu tak klesá? Důvodem je ekonomická krize i regulace trhu. Podle reportáže, kterou odvysílala Komsomolskaja pravda, ovšem hledají Rusové za drahou vodku náhražky. Zájem mají o voňavky i volně dostupné léky s obsahem alkoholu.

Pozitivní na klesající spotřebě alkoholu určitě je, že ubylo otrav. Rusové totiž rádi pálí sami, což řadě z nich poškodilo zdraví. V posledních třech letech klesl počet otrav o třetinu.

Národ ale celkově mění životní styl. Tím, že občané utrácejí méně, tak jedí více chleba, brambor či krup a už si tolik nedopřávají maso, ryby či zeleninu. Jevgenij Brjun z Moskevského vědeckého centra ale varuje, že pokud se životní úroveň lidí sníží ještě víc, nastane stav kolektivní hluboké deprese. A z té by se Rusové dostávali vodkou.

Po Evropě nedávno cestovala ruská skupina motorkářů Noční vlci. Podívejte se:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 27. května 2016 10:43 )

Fašizmus se nevyplácí. Rusko je pokraji zhroucení jako kdysi Německo a vyvolá III. světovou válku.

anno ( 27. května 2016 10:09 )

Narozdíl od polského vepřového masa procpaného různými růstovými hormony a antibiotiky jenž nás vláda krmí, bezmasá dietní strava nikoho ještě nazabila!!

Zobrazit celou diskusi