Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Záhada letu MS804: Airbus neměl před odletem technické problémy

Autor: ČTK - 
25. května 2016
07:03

Letadlo společnosti EgyptAir nevykazovalo před středečním odletem z pařížského letiště Charlese de Gaulla žádné technické problémy. Plyne to podle egyptského listu Al-Ahrám z technického zápisu o letadle, který podepsal jeho pilot před odletem.

Před zmizením z radarů a následným zřícením vyslalo letadlo 11 elektronických vzkazů, dodal list na své webové stránce v úterý večer. Letadlo vysílalo elektronické vzkazy v noci z 18. na 19. května od 23:09 SELČ. První dva podle skenu záznamu, který list podle agentuy Reuters uveřejnil, hlásily, že motory fungují správně.

Třetí vzkaz přišel 26 minut po půlnoci a ukázal zvýšení teploty okna u druhého pilota. Letadlo vysílalo další signály ještě tři minuty a pak zmizelo z radarů. Na palubě airbusu při letu 804 bylo v době jeho pádu do Středozemního moře 66 lidí, všichni zahynuli.

Po trupu a hlavně po takzvaných černých skříňkách se záznamy o letu pátrá egyptská ponorka a francouzská hlídková loď a také plavidla a letadla z Británie, Kypru, Řecka a Spojených států. Šéf egyptských vyšetřovatelů v úterý popřel zprávy, že ohledání pozůstatků obětí čtvrteční havárie letadla ukazuje na výbuch na palubě.

O výbuchu psala egyptská a francouzská média s odvoláním na nejmenované experty. Stroj podle francouzských vyšetřovatelů vyslal krátce před pádem sérii varovných signálů o kouři na palubě a dalších možných selháních počítačového systému. Z těchto signálů ale není patrné, co bylo příčinou kouře.

MS804: Vše o zkáze letu na Blesk.cz zde

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi