Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čech ve Francii zdvojnásobil rekord v chůzi ve výšce. Překonal kilometr

Autor: ČTK, kal - 
21. května 2016
11:10

Mladý Čech Danny Menšík překonal ve francouzských Alpách rekord v moderní verzi provazochodectví, takzvaném slackline, která se provozuje na natažených pružných popruzích. Spolu se svým francouzským kolegou Nathanem Paulinem Menšík dokázal přejít jeden kilometr dlouhou slackline zavěšenou mezi dvěma skalními výběžky ve výšce více než 650 metrů. Oba tak pokořili předchozí rekord, který činil 495 metrů.

Britský deník zprávu The Daily Express přinesl i s fotografiemi Pierra Chauffeura, které ukazují odvážný kousek obou slacklinerů. Ti si k překonání rekordu vybrali vrcholky La Paroi Dérobée poblíž obce Aiglun, která se nachází nedaleko Azurového pobřeží ve Francii. Menšík si přechod navíc nahrával na video.

„Jeden kilometr, to je hezká vzdálenost, o které si všichni mysleli, že bude možné ji překonat až za pár let. My jsme si řekli, že namísto překonávání několika rekordů každý rok zkusíme přejít rovnou kilometr a uvidíme, jestli se to podaří,“ řekl Menšík, který slackline pokořil za 40 minut. Paulinovi se to předtím kvůli silnému větru podařilo za hodinu a deset minut.

Rumprecht ( 21. května 2016 13:26 )

Super, tak to asi se zvednou důchody a zlevní potraviny ne?

pupi ( 21. května 2016 12:41 )

Ještě ho hlupáka čeká jeden rekord ,,To jak poletí jednou dolů !!!!😁😁😁

Zobrazit celou diskusi