Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další otřesný případ slovenské sociálky: „Pusť mě, tati,“ křičela s pláčem holčička

Autor: lm - 
21. května 2016
05:00

Slovenská veřejnost je v šoku z chování tamní sociálky. Po násilném odvlečení Marca (7) z první třídy, po kterém se jeho spolužáci bojí chodit do školy, je tu další případ. Tentokrát sociálka slovenské matce násilím odebrala dvě dcerky a svěřila je otci ze Švýcarska. Ty k němu ale vůbec nechtěly. Navíc má matka podezření, že otec jednu z nich sexuálně zneužíval.

Na případ malé Liel Zdrahal (6) opět upozornila blogerka a aktivistka Monika Kozelová. Liel a její sestřička byly svěřeny do péče otce, jenže obě chtěly být s maminkou, což dokazuje i zveřejněné srdceryvné video.

„Já se bojím, mami,“ opakuje malá holčička v náručí matky, která se nechce svého dítěte vzdát. Dítě křičí a pláče, ale to neobměkčilo ani přítomnou sociálku, ani policisty. Když otec začne vyrvávat dceru z náručí matky, dítě začne křičet tak, že z toho tuhne krev v žilách a do očí se derou slzy. „Pusť mě,“ křičí malá holčička na otce, který ji nekompromisně vleče do auta. Nic jí to nebylo platné, poté si otec došel i pro její devítiletou sestřičku do základní školy.

Obě děti do péče otce svěřil švýcarský soud. Matka se snažila domoci spravedlnosti u slovenských soudů, ale ty si její případ přehazovaly jak horký brambor celých šest měsíců kvůli otázce příslušnosti a pravomocí a nic neudělaly.

Matka se snažila získat předběžné opatření kvůli podezření ze zanedbávání ze strany otce, a dokonce možného sexuálního zneužívání jedné z holčiček! Otec mezitím matku obvinil z únosu, v čemž mu švýcarské soudy daly zapravdu a bratislavský soud potvrdil, že mají děti být vydány do zahraničí. Obě děvčátka jsou od té doby ve Švýcarsku, ale matka svůj boj nevzdává.

Video bylo zveřejněno krátce poté, co slovenskou veřejnost šokovalo násilné odebrání sedmiletého Marca z první třídy. Chlapec k matce nechtěl, brečel a držel se učitelky, ale nebylo mu to nic platné. Arogantní úředník, který si pro dítě přišel, už ve funkci skončil. „Chci upozornit na to, že tímto jsme neskončili. Ukazuje se, že je to více méně běžná praxe při odebírání dětí, což se jednoduše musí okamžitě zastavit,“ vysvětluje Kozelová, proč zveřejnila druhé video.

hana5 ( 21. května 2016 12:49 )

Články tohoto typu miluju: Nevíme proč se rozvedli, proč soud přiřkl děti otci (asi nějaký důvod měl, pokud je matka vypočítavá ***, která chtěla z otce tahat prachy a děti jsou jí putna, tak není o čem se bavit), proč je matka unesla, proč otec trval na jejich převozu... Ano, může to být zoufalá žena, kterou tyranský manžel potrestal za neposlušnost tím, že jí nechal vzít děti, a ona už neví, jak se domoci spravedlnosti. Ale taky to může být potvora, která děti zmanipulovala a předpokládala, že když je odtáhne ze Švýcarska, tak jí to projde. V každém případě je to neuvěřitelné svinstvo vůči těm dětem, ty trpí nejvíc a přitom za nic nemůžou.

zrcadlo1 ( 21. května 2016 12:28 )

 Naprosty souhlas s Ellkou- kdyz uz si pani zalozila rodinu vr svicarech tak pak musi pocitat s tim, ze tam bude muset zustat nez se deti osamostatni- i v pripade, kdy se rozvede. Ta srdceryvna scena jen dokazuje sobectvi matky- anebo je tak hloupa, ze si myslela ze podobnou scenou zabrani soudninu rozhodnuti? Kdyz uz prijela socialka deti odebrat, misto traumatizovani deti mela se snazit vse resit c pohode a setem vysvetlit situaci tak, ze ted budou chvili u tatinka, ze jsou to sikovne holky a ze to zvladnou- a ze az maminka zaridi jistou praci tak pak budou zase spolu. Ze je miluje a at se niceho neboji.

jiznicechy ( 21. května 2016 10:44 )

Nechci Vám brát iluze, ale ne každý matka takto jedná a ne každá matka děti zpracovává. A to jsem chlap a měl bych být na straně můžu. Já bych si zase i myslel, že pokud tohle může otec udělat dětem, pak jen proto, aby se pomstil bývalé partnerce. S naprostou většinou žen se lze domluvit na kontaktu s dítětem - to zase ne že nejde. A myslíte si, že děti nemají city? Že jim lze snadno něco vnutit? Že to do nich dětský psycholog nabední? I ony něco cítí a že na ně se vůbec nebere zřetel, to je další smutná kapitola.

ellka ( 21. května 2016 09:10 )

Nebol by problem, ak by devenka nechcela po rozvode odist do rodnej vlasti aj s detmi a od ex poberat jedine tucne vyzivne, z ktoreho si bude doam zit kralovsky, ale nemysli uz na to, ze jej odchodom prerusi kontakt otca s detmi. Ked tam vedela zit do rozvodu, tak by tam mala ostat aj po rozvode a dbat na to, aby deti mali kontakt s otcom. Naviac, vytrhla deti z prostredia, kde vyrastali dovtedy, casto su to aj obcania tej krajiny. A najcastejsie od zien ak chce aby otcovi deti zakazali kontakt s detmi, je obvinenie zo sexualneho zneuzivania. Pokial sa dokaze ze to nie je pravda, tak deti, hlavne male, na otca zabudnu.

ellka ( 21. května 2016 09:04 )

Ja nechapem ten postup rodicov a podobne sudov. Rodicia ziju s detmi v zahranici. Rozhodnu sa rozviest a sud v zahranici prisudi dieta jednemu z nich, v tomto pripade matke. Matke sa to nepaci, tak odide do rodnej vlasti a domaha sa sudov tam, aby rozhodli opacne ako rozhodol sud predtym, samozrejme v jej prospech. A ze sa tym sud vobec zaobera, ked uz jedno sudne rozhodnutie existuje a je pravoplatne.

Zobrazit celou diskusi