Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sociálka vyvedla násilím prvňáka (7) ze třídy. Matka, která ho chtěla dát k potratu, promluvila

Autor: shp - 
20. května 2016
19:31

Ze školy ho sociálka společně se soudním pracovníkem a matkou vyvedli násilím pryč. Děsivé odebrání dítěte z první třídy traumatizovalo nejen jeho, ale i ostatní žáky, kteří se nad vyhrocenou scénou rozplakali. Matka Marca (7) nyní promluvila o tom, proč se rozhodla k tak razantnímu převzetí dítěte do péče a proč se ho v minulosti rozhodla dát k potratu.

Plakal, za nohu se držel učitelky a prosil, ať ho neodvádějí. Šokující video, na němž pracovník soudu za doprovodu sociálky a matky odebírá malého Marca, pobouřilo celé Slovensko. Zatímco soudní vykonavatel již přišel o své místo, matka, která o dítě údajně nikdy nejevila zájem, s ním odjela do Švýcarska.

Po několika zmařených pokusech, aby mi dali mého syna, jsem neměla jinou možnost, než žádat o výkon už vykonavatelného rozhodnutí soudu, které moje matka nerespektovala. Povím jen tolik, že jsme s Marcem šťastní, že jsme spolu,“ řekla Novému Času matka Blanka Gregušová.

Ta se svoje dítě pokusila potratit. To se však nepovedlo. „Těhotenství jsem chtěla přerušit proto, že jsem neměla žádné finanční prostředky a ani vytvořené žádné zázemí na výchovu dítěte. To, že se tyto věci udály, ze mě ještě nedělá špatnou matku. Svého syna miluji ode dne jeho narození,“ dodala. Blanka taktéž popřela, že by kdy brala drogy. To tvrdí její matka, babička Marca.

S mojí matkou jsem mívala dobrý vztah. Tím, že teď toto o mně tvrdí, jen zkouší všechny možnosti, jak mě pošpinit. Nikdy mě nikdo neviděl pod vlivem drog ani jiných návykových látek. Poprvé o nich padla řeč před soudním projednáváním. Proto jsem šla z vlastní iniciativy do nemocnice na odběr krve. Testy nic z toho, co tvrdí matka, nepotvrdily,“ prohlásila.

Přesto Blanka na svou matku zanevřít nechce. „Mojí matky si vážím za vše, co udělala. Problém s ní samozřejmě nemám. A děkuji i za všechno, co udělala,“ uzavřela Slovenka žijící ve Švýcarsku. Tam už malý Marco chodí do školy. Podle Blanky je v zemi více než spokojený a s babičkou může být v kontaktu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

znojmacka ( 20. května 2016 22:14 )

..hrozný video.. ale má pravdu, matka, - nemusí nikomu nic vysvětlovat, ono si totiž hodně lidí o ní udělá asi obrázek samo.. přihlížet takovýmu hysteráku vyděšenýho dítěte (a to nemluvím o šoku všech nedobrovolně zúčastněných dětí) a přesto tvrdě vyžadovat něco jako "exekuci" lidské bytosti za každou cenu -teď hned- a naprosto bezohledně- to se normálně vysvětlit nedá, i kdyby vystavovala kdovíjaký fotky milující mámy. Chudák kluk, to je na doživotní následky na psychice, neklid a hlavně nejistota ho můžou tak provázet skrytě v různých osobních situacích i jako dospělého. "Matko"- to jste nemohla být trochu citlivější, připravit ho na to trochu postupně, zacházet s ním jako s lidskou bytostí a ne jako s věcí, kusem hadru? Ne, očividně nemohla, "matko"..

teodor800 ( 20. května 2016 21:28 )

A prečo v škole, v triede, pred očami všetkých žiakov - prváčikov?

Hbroz ( 20. května 2016 19:59 )

Proč výkon odebrání realizuje opice, která nenì schopná pozdravit, představit se a vysvětlit, co požaduje?

Zobrazit celou diskusi